Un audit la TRANSAVIA confirma standardele de inalta calitate ale abatorizarii in Romania

Un audit la TRANSAVIA confirma standardele de inalta calitate ale abatorizarii in Romania


TRANSAVIA, singura companie din sector selectata de Directoratul General pentru Sanatate si Siguranta Alimentara (DG SANTE) al Comisiei Europene pentru a efectua un audit al sistemului de control in domeniul igienei abatorizarii si al respectarii cerintelor de inspectie a carnii in Romania, a demonstrat inca o data ca face lucrurile exact asa cum trebuie.

Reputata afacere de familie, cu capital 100% romanesc, a impresionat pozitiv comisarii europeni din cadrul DG SANTE prin modul in care isi desfasoara activitatea in conformitate cu legislatia europeana in domeniul abatorizarii carnii de pasare.

 

Derulat in luna martie, pe parcursul a aproape trei saptamani, auditul a fost efectuat de doi auditori-comisari europeni din cadrul DG SANTE, alaturi de reprezentanti ai ANSVSA si DSVSA Alba. La finalul auditului care a avut loc in perioada 06-23.03.2023, cei doi comisari europeni au apreciat ca TRANSAVIA este un model de buna practica atat la nivel national, cat si european. Aceeasi evaluare pozitiva a fost primita si din partea autoritatilor nationale, ANSVSA si DSVSA Alba, care au subliniat faptul ca „TRANSAVIA este o dovada vie ca lucrurile pot functiona foarte bine si in Romania”.

 

„Prin rezultatul acestui audit contribuim la imbunatatirea imaginii Romaniei in Europa si la promovarea standardelor de calitate in domeniul abatorizarii. Ne bucuram ca am reusit sa demonstram inca o data ca la TRANSAVIA toate lucrurile se fac exact asa cum trebuie, de la bob la furculita si ne onoreaza faptul ca auditorii europeni DG SANTE si autoritatile nationale ANSVSA si DSVSA Alba au remarcat bunele noastre practici. Pentru noi, cultura calitatii si sigurantei alimentului este absolut esentiala, fiind sustinuta de investitii masive in tehnologie performanta si de protocoale stricte. Totodata, cei 2300 de angajati cunosc, inteleg si actioneaza respectand cu strictete toate normele europene si protocoalele pe care le avem, oferind astfel consumatorilor nostri de pretutindeni produse de inalta calitate si siguranta”, spune dr. ing. Ioan Popa, Presedinte si Fondator TRANSAVIA.

 

Un raport scris va fi publicat pe site-ul Comunitatii Europene dupa vizita. Directoratul General pentru Sanatate si Siguranta Alimentara al Comisiei Europene (DG SANTE) este responsabil pentru punerea in aplicare a legilor Uniunii Europene privind siguranta alimentara, sanatatea publica, protejarea sanatatii si a bunastarii animalelor de ferma, precum si a culturilor agricole si a padurilor.

 

Afacere de familie, integrata 100%, TRANSAVIA este singurul producator din Romania care produce, creste si proceseaza toti puii in facilitatile proprii, putand astfel sa garanteze constanta pentru calitatea inalta si siguranta maxima a tuturor produselor oferite. Bazandu-se pe cele mai bune practici si cele mai stricte protocoale in intreg lantul de productie si distributie, de la bob la furculita, compania are in prezent o capacitate de abatorizare de 30.000 de capete / ora.

 

TRANSAVIA detine o serie de certificari relevante care atesta angajamentul sau pentru calitate, siguranta alimentului si protectia mediului, dintre care amintim: Global G.A.P. , ISO 22000 :2018 , BRCGS Food Safety (British Retail Consortium Global Standards) si FSSC 22000 (Food Safety Sistem Certification), Mc Donald’s SQMS, SWA, GMP, SMETA, RTRS Responsible SOY, Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Aceste certificari demonstreaza angajamentul liderului pietei carnii de pui din Romania pentru respectarea celor mai inalte standarde si pentru asigurarea calitatii si sigurantei alimentului in toate aspectele activitatii sale, de la bob la furculita.

 

Calitatea si siguranta produselor TRANSAVIA sunt o carte de vizita in afara granitelor, unde compania cu capital 100% romanesc exporta aproximativ 30% din productia sa, in 27 de tari de pe mai multe continente.

 

TRANSAVIA este singura companie romaneasca care si-a asumat standardele pentru a fi co-semnatara a Codului de Conduita al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale si de Marketing in Sectorul Alimentar.



Poti fi interesat si de