USDA modernizeaza sistemul de inspectie a abatoarelor de porci

USDA modernizeaza sistemul de inspectie a abatoarelor de porci


Departamentul de Agricultura din SUA (USDA) a anuntat adoptarea unei reguli finale pentru modernizarea inspectiei sacrificarii porcilor si aducerea ei in secolul XXI.

Pentru prima data in mai bine de 50 de ani, Serviciul de inspectie si siguranta alimentara (FSIS) al USDA modernizeaza inspectia la unitatile de sacrificare a porcinelor, cu scopul de a proteja sanatatea publica, permitand totodata inovatii in materie de siguranta alimentara, scrie EuroMeatNews.com.

 

„Aceasta modificare a reglementarilor ne permite sa asiguram siguranta alimentelor, eliminand in acelasi timp reguli invechite si permitand companiilor sa inoveze. Acesta este punctul culminant al unui proces de elaborare a regulilor bazat pe stiinta si pe date, pe langa imbunatatirile privind siguranta alimentara realizate in 1997, cand USDA a introdus un sistem de controale preventive pentru industrie. Cu aceasta regula, FSIS va incepe in sfarsit implementarea completa a programului respectiv in unitatile de suine”, a explicat secretarul Sonny Perdue.

 

Regula finala are noi cerinte pentru testarea microbiana, care se aplica tuturor abatoarelor de porci pentru a demonstra ca controleaza agentii patogeni din intregul sistem de sacrificare. In plus, FSIS isi modifica regulamentele de inspectie a carnii pentru a stabili un nou sistem de inspectie pentru unitatile de porci de pe piata, denumit Noul sistem de inspectie a sacrificarii porcinelor (NSIS).

 

FSIS modifica reglementarile pentru a solicita tuturor unitatilor de sacrificare a porcilor sa elaboreze planuri scrise de inspectie sanitara si sa implementeze prelevarea de microbi pentru a monitoriza controlul procesului pentru agenti patogeni enterici care pot provoca boli transmise de alimente.

 

Cu toate acestea, FSIS va continua sa efectueze in totalitate inspectia animalelor inainte de sacrificare si a fiecarei carcase de porc. De asemenea, inspectorii au dreptul sa opreasca sau sa incetineasca linia de sacrificare, daca este necesar, pentru a se asigura ca se respecta siguranta alimentara.



Poti fi interesat si de