UE vine in ajutorul crescatorilor de pasari prin limitarea importurilor din Ucraina

UE vine in ajutorul crescatorilor de pasari prin limitarea importurilor din Ucraina


Un plan al Uniunii Europene destinat limitarii importurilor de carne de pui din Ucraina a trecut marti de ultimul obstacol politic, dupa ce Parlamentul European a votat in favoarea includerii pieptului de pui cu os pe lista produselor din Ucraina care beneficiaza de o anumita cota scutita de la plata taxelor de import, transmite Bloomberg.

In paralel, Parlamentul European a aprobat majorarea, la 50.000 de tone, a cantitatii totale de carne de pui pe care Ucraina poate sa o exporte in UE fara tarife vamale. Potrivit sistemului revizuit, importurile de piept de pui (cu sau fara os) din Ucraina care depasesc cota de 50.000 de tone vor fi vizate de o taxa de 100,8 euro pentru fiecare 100 de kilograme.

 

Noul regim are nevoie de aprobarea finala a guvernelor statelor membre UE insa in mod normal acest pas este o simpla formalitate.

 

Votul din Parlamentul European reprezinta o solutie de compromis intre prelungirea facilitatilor comerciale acordate Ucrainei de UE si protejarea producatorilor comunitari de carne de pui in fata cresterii importurilor de piept de pui din Ucraina. Potrivit datelor furnizate de Parlamentul European si Comisia Europeana, importurile de piept de pui din Ucraina au crescut de 15 ori pana la 55.500 de tone (sau 91,4 milioane euro) anul trecut comparativ cu 2016.Poti fi interesat si de