UE reduce nivelurile maxime de metale toxice in alimente
Luni, 16 August 2021

Luni, 16 August 2021
Cadmiu si plumb sunt metale toxice prezente in multe produse alimentare, insa sub anumite niveluri maxime pana la care nu sunt considerate periculoase pentru sanatatea umana.
Comisia Europeana a anuntat ca, in urma sfatului expertilor, a decis sa reduca aceste niveluri maxime pentru o lunga lista de produse alimentare, in incercarea de a diminua expunerea la substante cancerigene.
"Stim ca o alimentatie nesanatoasa creste riscul de cancer. Decizia de astazi vizeaza sa ii puna pe consumatori pe primul plan prin aceea ca alimentele noastre vor fi mai sigure si mai sanatoase", a declarat comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides.
Noile limite mai stricte cu privire la continutul de cadmiu se vor aplica incepand cu data de 31 august iar cele cu privire la plumb incepand din 30 august.
Produsele alimentare care contin aceste metale peste noile limite, dar care au ajuns pe piata inainte ca noile reguli sa intre in vigoare, vor putea fi vandute pana la finele lunii februarie.
Analiza arata si faptul ca, anul trecut, in Vinerea Mare, s-a inregistrat cel mai ridicat volum d...
Fondurile sunt destinate achizitiei de vaccinuri impotriva febrei aftoase, realizarii de teste de...
'E un program care continua si in acest an, nu este o premiera, dar este reangajat Executivul sa ...