Trei profesori de la Universitatea „Dunarea de Jos” Galati au inventat painea cu gust si proprietati de carne
Miercuri, 13 Martie 2024
Miercuri, 13 Martie 2024
Autorii inventiei sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe si Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa ca „painea normala este dezechilibrata in aminoacizi esentiali si au adaugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vita, pasare sau peste, extractul de proteine miofibrilare neavand nici gust, nici miros caracteristic)”.
Procedeul de obtinere a painii echilibrate nutritional in proteine reprezinta o solutie de a aduce painea in limitele recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, adica de a avea un continut optim in aminoacizii esentiali, au transmis reprezentantii universitatii galatene.
„Painea astfel obtinuta ar putea reprezenta o optiune pentru populatia saraca, mare consumatoare de paine. Politicile de realizare si distributie, cu protectia celor saraci, trebuie sa vina prin niste programe guvernamentale sau locale. Painea echilibrata nutritional va trebui sa existe pentru toti consumatorii, dar consumatorii cu venituri mici trebuie sa beneficieze de un pret subventionat. Painea echilibrata nutritional in proteine este ca si cum ai manca paine cu friptura, dar friptura nu se vede, dar se simte”, a explicat prof. dr. ing. Petru Alexe.
In anul in care aniverseaza doua decade de excelenta, compania doreste sa prezinte evolutia sa, p...
"Este nevoie de o interventie a Comisiei Europene in privinta importurilor ucrainene de oua si ca...
Potrivit Oficiului National de Securitate a Lantului Alimentar (NEBIH) din Ungaria, prezenta viru...