Targ dedicat promovarii consumului de carne de pasare romaneasca, in curtea MADR

Targ dedicat promovarii consumului de carne de pasare romaneasca, in curtea MADR


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va organiza, in premiera, in perioada 18-20 octombrie, in curtea institutiei, un targ dedicat promovarii si incurajarii consumului de carne de pasare, provenita din fermele romanesti.

In cele trei zile de eveniment, vizitatorii sunt asteptati cu produse proaspete de gospodarie din carne de pasare ale brandului Agricola din Bacau (puiul fericit - pui din rase de gaini cu crestere lenta hraniti natural si sanatos, exclusiv vegetal, cocosel de padure, piese din carne de pasare) si Bravito (piept, pulpe, aripi, grill). Pe langa aceste categorii de produse, la standul Agricola vor fi expuse semipreparate si salamuri Agricola.

 

'Fermierii romani produc pui de calitate. Romania are un grad de autosuficienta de 160% la carnea de pui, asadar asteptam vizitatorii la Targul de la MADR dedicat sectorului avicol pentru a incuraja consumul de carne de pui din productie romaneasca. Ministerul Agriculturii are ca obiectiv prioritar stimularea reproductiei la pasare pentru cresterea sustenabilitatii si imbunatatirea performantei fermelor prin alocarea de fonduri pentru finalizarea investitiilor', a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

 

Totodata, la standul 'Avicola Focsani-Ferma Vranceana' vor fi prezente urmatoarele produse: pui grill, piept de pui dezosat fara piele, pulpa de pui dezosata fara piele, aripioare, ciocanele, muschiulet de pui (inner), carnati de pui, frigarui, pipote de pui, ficat de pui, produse marinate: aripioare si ciocanele marinate.

 

In acelasi timp, standul 'Cocorico' va incanta gurmanzii cu o gama larga de specialitati din carne de pui, gata de gatit si de consum, printre care: muschiulet de pui si aripi, cocorici clasici si picanti, chiftele coapte din pui si terina de pui, CocoPastrami piept de pui si pulpe superioare dezosate, burger cu pulpa de pui Cocorico, aripioare de pui Cocorico cu cartofi prajiti, Cocorico Hot-dog, Cocorici de pui cu cartofi prajiti, CocoPastrami cu cartofi prajiti.

 

De asemenea, 'La Provincia' va aduce la targul din curtea MADR produse obtinute dintr-o agricultura responsabila, precum: puiul vegetarian pui grill cu manson, puiul vegetarian piept pui fara os fara piele, puiul vegetarian pulpe pui superioare cu os, aripi de pui gastro atm, pulpe dezosate gastro atm, pui griller, piept fara os fara piele.

 

La targul dedicat promovarii si incurajarii consumului de carne de pasare provenita din fermele romanesti, vor putea fi gasite si produsele companiei Toneli (oua bio de categoria A - provenite de la gaini crescute in sistemul de agricultura ecologica, oua free range de categoria A - de la gaini crescute la sol cu acces in aer liber, oua cu sursa de aminoacizi grasi, omega 3, vitamina D si seleniu organic - de la gaini crescute la sol cu acces in aer liber, si, nu in ultimul rand, oua pentru copii din categoria A - de la gaini crescute la sol cu acces in aer liber, hranite cu cereale nemodificate genetic).

 

Programul de vizitare a targului de profil de la MADR este 9:00 - 19:00, in zilele de vineri, sambata si duminica (18-20 octombrie).



Poti fi interesat si de