TRANSAVIA, desemnata Campion al Dezvoltarii Durabile pentru productie si consum responsabile
Vineri, 12 Ianuarie 2024
Vineri, 12 Ianuarie 2024
Premiul, acordat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD) din cadrul Guvernului Romaniei, a fost inmanat reprezentantilor companiei in cadrul Galei Dezvoltarii Durabile din 02 ianuarie 2024.
In domeniul „productie si consum responsabile” au fost apreciate si recompensate folosirea modalitatilor de a produce fara a creste impactul negativ asupra mediului si a societatii, respectarea principiilor de munca decenta, precum si comportamentele de consum responsabil.
„Ne mandrim ca suntem o companie care nu doar vorbeste despre sprijinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, ci demonstram acest angajament prin fapte concrete. In ultimul deceniu am investit mai bine de un sfert de miliard de euro, din fonduri proprii, in dezvoltarea si modernizarea facilitatilor de productie, in tehnologii avansate care ne permit sa fim cei mai eficienti din sector si sa ne reducem amprenta de carbon. Am implementat practici agricole durabile pentru a proteja biodiversitatea si acordam o atentie deosebita bunastarii animalelor noastre. Ne mandrim cu certificarile noastre recunoscute la nivel international si cu cea mai mare investitie in energie regenerabila din industria alimentara din Romania, care ne va permite de anul viitor sa ne asiguram pana la 100% din energia necesara din surse proprii. Primim acest premiu atat ca o recunoastere a eforturilor noastre, cat si ca un impuls, o motivatie crescuta pentru a continua pe acest drum. Multumim echipei noastre dedicate, partenerilor nostri si, mai ales, celor care aleg produsele noastre din rafturile magazinelor, impartasind si sustinand astfel viziunea noastra pentru un viitor mai durabil”, declara Theodora Popa, Vicepresedinte TRANSAVIA.
Performantele TRANSAVIA in domeniul sustenabilitatii pot fi urmarite in Rapoartele de sustenabilitate pregatite conform standardelor GRI, pe care compania, singura din sector, le publica, in mod transparent, inca din 2019.
Controlul total asupra sigurantei si calitatii produselor, dar si al impactului de mediu, este posibil deoarece afacerea de familie, cu capital 100% romanesc, are un model unic in regiune, fiind cu adevarat 100% integrata vertical. Totodata, prin politica „ZERO pierderi”, toti cei aproape 2.400 de angajati au grija de resurse, facand zi de zi lucrurile exact asa cum trebuie, de la bob la furculita.
TRANSAVIA este sigurul producator de carne de pui din Romania care produce, creste si proceseaza totii pui exclusiv in facilitatile proprii, putand astfel garanta calitatea si siguranta tuturor produselor oferite. Compania detine ferme de reproductie si incubatie, ferme de crestere, abatoare, fabrica de procesare si flota proprie pentru transportul produselor.
Calitatea produselor TRANSAVIA este parte integranta din strategia de sustenabilitate a companiei, iar un element de baza in realizarea acestui angajament este hrana sanatoasa si nutritia corecta a puilor. In lantul de productie, integrat vertical 100%, de la bob la furculita, sunt procesati exclusiv pui crescuti in facilitatile proprii, hraniti cu cereale produse in cele peste 10.000 de hectare cultivate in propriile ferme vegetale. Recolta este procesata in propria Fabrica de Nutreturi Combinate, asigurand astfel, zilnic, nutreturi proaspete fermelor de crestere si de reproductie.
TRANSAVIA a inaugurat de curand cea mai moderna fabrica de fainuri proteice datorita careia toate subprodusele care nu sunt destinate consumului uman sunt procesate si utilizate, fara a produce practic deloc deseuri. La fel, compania se ingrijeste si ca namolurile din statiile proprii de epurare a apelor si asternutul din fermele de crestere sa fie utilizate, dupa o pregatirea tehnologica corespunzatoare, ca ingrasamant natural in fermele vegetale. Astfel, compania reduce semnificativ folosirea fertilizatorilor chimici si protejeaza biodiversitatea.
TRANSAVIA este singura companie cu capital 100% romanesc care si-a asumat standardele pentru a fi co-semnatara a Codului de Conduita al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale si de Marketing in Sectorul Alimentar.
Campionii dezvoltarii durabile in domeniul „productie si consum responsabile”, castigatori ai acestei editii, au derulat proiecte de succes care evidentiaza legatura dintre domeniul „consum si productie” si dezvoltare durabila prin cel putin unul dintre urmatoarele Obiective ale Dezvoltarii Durabile (ODD): ODD 7 (energie), ODD 8 (munca decenta si crestere economica), ODD 9 (industrie, inovatie, infrastructura), ODD 11 (orase si comunitati durabile), ODD 12 (consum si productie), ODD 17 (parteneriate internationale). Pentru desemnarea celor cinci „campioni” care deruleaza proiecte de succes in domeniul „productie si consum responsabile”, juriul de experti a avut in vedere calitatea proiectelor de a fi colaborative, beneficiul public adus de acestea, creativitatea, replicabilitatea şi vizibilitatea proiectelor, precum si capacitatea de a genera continuitate.
Concursul reprezinta un demers prin care Departamentul pentru Dezvoltare Durabila (DDD) din cadrul Guvernului Romaniei isi propune sa identifice organizatiile care dovedesc atentie la problemele delicate ale societatii si care deruleaza actiuni in domeniul sustenabilitatii. Cei 5 Campioni care au primit trofee activeaza in domeniile: ONG, scoli, universitati, administratie publica si societati comerciale. Competitia face parte dintr-un amplu program de constientizare si informare privind cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila inscrise in Agenda 2030.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...