Sute de porci domestici si mistreti vor fi ucisi in Galati, din cauza PPA

Sute de porci domestici si mistreti vor fi ucisi in Galati, din cauza PPA


Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) a aprobat Planul de masuri la confirmare ca urmare a aparitiei unui focar de pesta porcina africana intr-o gospodarie din intravilanul localitatii Negrilesti, se arata intr-o informare transmisa de Prefectura Galati.

Potrivit sursei citate, s-a decis astfel uciderea preventiva a suinelor din aceasta localitate; interzicerea iesirii din exploatatii a carnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor si altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea iesirii animalelor din specia suine din exploatatiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor; instituirea unei zone de control temporar in jurul exploatatiei, unde se vor aplica masuri de prevenire a difuzarii bolii din focar.

 

In Baza Nationala de Date, la Negrilesti sunt inregistrate 143 de curti cu un efectiv de 464 de porci, echipele mixte urmand sa inceapa uciderea preventiva a suinelor.

 

In judetul Galati au fost descoperite, de la inceputul anului, 14 focare de pesta porcina africana si au fost sacrificati, in total, 1.163 de porci.

 

In cadrul CJSU Galati s-a decis si vanarea tuturor mistretilor si pradatorilor specifici din fondurile de vanatoare aferente zonelor in care sunt focare de pesta porcina.Poti fi interesat si de