Superior Taste Award 2022: 39 de produse romanesti, premiate la Bruxelles

Superior Taste Award 2022: 39 de produse romanesti, premiate la Bruxelles


Chefi si somelieri de talie mondiala au premiat 39 de produse alimentare si bauturi din Romania pentru gustul superior al acestora.

Juriul International Taste Institute, format din unii dintre cei mai buni chefi si somelieri din lume, a premiat 2.350 de produse alimentare si bauturi cu premiul „Superior Taste Award 2022”.

 

In intreaga lume, producatorii de alimente si bauturi investesc semnificativ in calitatea si gustul produselor lor. 2022 a aratat o crestere puternica a numarului de produse supuse evaluarilor noastre de gust, in special la produsele legate de sanatate si dezvoltare durabila. Printre produsele premiate, 39 provin din Romania, cu o crestere de 25% fata de editia precedenta.

 

Superior Taste Award

2.350 produse au primit certificarea “Superior Taste Award”, aceasta fiind acordata produselor care indeplinesc sau depasesc (scor de degustare peste 70%) asteptarile juriului. Produsele premiate sunt bine facute, echilibrate si delicioase. In fiecare an, mii de produse sunt evaluate, in timp ce doar cele mai bune sunt premiate. O lista a produselor premiate in 2022 poate fi gasita pe site-ul International Taste Institute la www.taste-institute.com

 

Cresterea prezentei produselor romanesti :

21 de produse din categoria bauturilor si 18 din categoria produselor alimentare.

Produsele romanesti sunt apreciate si recunoscute la nivel international. La nivel regional, Romania se afla printre primele 5 tari premiate de catre juriul prestigios de la International Taste Institute. Producatorii romani sunt din ce in ce mai atenti la calitatea ingredientelor utilizate, cautand in permanenta imbunatatirea produselor si adaptarea acestora la noile tendinte din piata.

 

Premiile Prestige :

17 premii Diamond Taste Award au fost acordate in acest an – Acest premiu este oferit doar produselor ce au fost premiate cu 3 stele timp de 7 ori, pe o perioada de 10 ani. In Romania, avem doar unul singur, pentru AUR’A – apa minerala naturala.

 

"Making the world a tastier place"

Alan Coxon, presedinte al juriului Chefilor de la International Taste Institute: „Chefi de top din intreaga lume, reprezentand toate asociatiile culinare de top, chefi cu stele Michelin, MOF, bucatari pentru presedinti si case regale, toti se aduna pentru a evalua produsele de larg consum din intreaga lume. Este o bucurie sa impartasesti astfel de momente speciale cu oameni atat de pasionati, toti adunati impreuna din dragostea pentru mancare, produse si profesie.”

 

Aducand experienta lor din gastronomie pentru a servi industria alimentara si a bauturilor, juriul nostru ajuta si incurajeaza producatorii sa-si sporeasca calitatea gustativa a produselor lor, contribuind la misiunea noastra de a face lumea un loc mai gustos.

 

Sanatoase, dar si mai gustoase

In 2022, am observat din nou o crestere puternica a participarilor pentru produsele legate de sanatate si dezvoltare durabila. A existat o crestere de doua cifre a alternativelor la carne si lactate pe baza de plante, fara gluten si a produselor vegane. Gustul este cheia pentru aceste categorii. Un studiu din 2022 realizat de Ingredion Proprietary Research a aratat ca 53% dintre cumparatorii de produse pe baza de plante, alternative la carne, considera gustul drept cel mai important criteriu de cumparare, cu mult inaintea celorlalte criterii „nutritiv”, „marca recunoscuta” sau „convenabil”.

 

Eric de Spoelberch, CEO al International Taste Institute: „A face produse sanatoase, dar si gustoase, este o provocare uriasa pentru industria alimentara. Suntem extrem de bucurosi sa vedem ca un numar tot mai mare de produse vegane sau pe baza de plante au fost supuse evaluarilor noastre in acest an, iar multe dintre acestea au fost premiate de juriul nostru. O imbunatatire puternica fata de anii precedenti, demonstrand ca producatorii investesc semnificativ in calitatea gustativa a acestor produse”.



Poti fi interesat si de