Succesul Aaylex la IFE Londra 2015


Producatorul si procesatorul de carne de pui Aaylex, detinatorul brandului COCORICO, a participat recent la Londra,

aylexProducatorul si procesatorul de carne de pui Aaylex, detinatorul brandului COCORICO, a participat recent la Londra,
in cadrul celei mai importante expozitii de produse alimentare din Marea Britanie, si totodata unul dintre cele mai mari targuri dedicate industriei alimentare din Europa - International Food & Drink Event IFE 2015.La editia din acest an a IFE Londra, in cadrul celor 9 categorii au participat peste 1.200 de companii din 55 de tari de pe 5 continente, expunand de la produse din carne si peste, specialitati regionale, branzeturi si produse lactate, la bauturi, ingrediente alimentare si produse de panificatie si patiserie.
COCORICO a adus la expozitia de la Londra doua sortimente ale marcii piept si aripioare de pui, produse vedeta ale companiei, exportate deja pe piata britanica. Compania Aaylex, detinatoarea brandului este in acest moment unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din Romania, avand un portofoliul de clienti externi provenind din 16 state printre care se numara: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia si Slovacia.

Ne dorim ca si prin intermediul unor astfel de expozitii internationale sa fidelizam piata externa si sa facem cunoscute calitatea si gustul inconfundabil al produselor noastre, care pot face fata cu succes oricaror competitori din Uniunea Europeana sau din spatiul extracomunitar. Exporturile au un trend crescator, fiind consolidate de evolutia constanta a companiei noastre in ultimii ani. Suntem optimisti ca vom reusi sa facem din COCORICO o marca de succes nu doar romaneasca, ci si europeana, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.
Pe piata britanica, produsele COCORICO sunt deja recunoscute pentru calitatea si gustul acestora, in special de clientii din domeniu HoReCa, principalii parteneri ai companiei. Aaylex Prod detine gradul de certificarea cel mai inalt A al British Retail Consortium (BRC) Food Standard, fapt care atesta respectarea celor mai stricte reglementari internationale in ceea ce priveste siguranta alimentara si calitatea produsului, gratie sistemului integrat de productie.

Produsele exportate au aceeasi calitate cu cele distribuite pe piata interna - mixul nutritional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale, nu sunt folositi hormoni (interzisi si prin lege), fainuri animale sau aditivi, iar puii sunt crescuti in conditii naturale, lipsite de stres, fiind sub observatia zilnica a medicilor veterinari, in conformitate cu exigentele codului european de bune practici in domeniu. Dupa abatorizare, carnea este verificata constant prin analizele de laborator, atat de catre departamentul de calitate intern cat si de reprezentantii organismelor de reglementare sanitar-veterinare. Sistemul revolutionar de refrigerare care permite o racire rapida a carnii si ambalajele de ultima generatie, care impreuna ofera carnii o valabilitate de pana la 14 zile, contribuie la asigurarea unui management integrat al calitatii produselor. Acestea detin si certificarea Halal, fapt care contribuie la competitivitatea lor externa.

Romania a participat la targul international IFE Londra cu un Pavilion national, organizat in cadrul programului de promovare a exportului al Ministerului Economiei, Comertului si Turismului. Targul IFE Londra reprezinta prima mare manifestare expozitionala a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul Romaniei a reunit 19 companii si marci de renume din industria alimentara romanesca, expunand produse pe o suprafata de 111 m.p.Grupul Aaylex detine 18 ferme cu o capacitate totala de aproximativ 36 milioane pui vii/an. Acestora li se adauga 2 statii de incubatie de 18 milioane oua/an, 2 ferme de reproductie de pasari-adulti cu o productie de 20 milioane oua/an si 2 ferme de reproductie tineret. Fermele au operatiuni in 6 judete: Buzau, Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu si Prahova. Aalyex Prod gestioneaza un abator propriu localizat in Buzau, acesta fiind unul dintre cele mai mari si moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuala de abatorizare este de 9.000 de capete pe ora, procesand in prezent intregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 tone de carne/ an. Deschis in anul 2011, noul abator reprezinta o investitie greenfield in valoare de 54 de milioane de euro.Companiile grupului detin o serie de certificari internationale privind managementul integrat al calitatatii si sigurantei produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS - cel mai inalt standard, LAREX, acreditari BELCERT, UKAS si DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A in inspectia GMP&R, precum si certificarea Halal.



Poti fi interesat si de