Studiu UE: Sectorul carnii de vita este vulnerabil
Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Miercuri, 16 Noiembrie 2016
Viitoarele acorduri comerciale negociate de Uniunea Europeana cu tari precum SUA, Canada si Vietnam i-ar putea afecta pe unii fermieri europeni in timp ce se preconizeaza castiguri semnificative pentru alte parti ale industriei agricole, arata un studiu economic publicat marti de Comisia Europeana.
Studiul prezentat de Comisia Europeana ilustreaza potentialul produselor agricole europene pe piata mondiala, evidentiind totodata sensibilitatea anumitor sectoare agricole specifice.
Imaginea de ansamblu este pozitiva pentru exporturile europene de produse agricole de mare valoare. Studiul de fata evidentiaza existenta unor sectoare sensibile, insa nu se concentreaza decat asupra unei singure parti a unui singur sector si nu analizeaza o serie de produse agroalimentare cu un potential important de crestere a exporturilor?, a declarat vicepresedintele Comsiei Europene, Jyrki Katainen.
Potrivit studiului, se preconizeaza castiguri semnificative pentru sectorul produselor lactate si cel al carnii de porc din UE, doua sectoare care s-au confruntat cu dificultati in ultimii ani. Pe de alta parte, studiul evidentiaza vulnerabilitatea sectorului carnii de vita si al orezului, atat din cauza efectelor comerciale, cat si din cauza scaderii preturilor de productie.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...