Studiu UE: Sectorul carnii de vita este vulnerabil

Studiu UE: Sectorul carnii de vita este vulnerabil


Viitoarele acorduri comerciale negociate de Uniunea Europeana cu tari precum SUA, Canada si Vietnam i-ar putea afecta pe unii fermieri europeni in timp ce se preconizeaza castiguri semnificative pentru alte parti ale industriei agricole, arata un studiu economic publicat marti de Comisia Europeana.

studiu vitaViitoarele acorduri comerciale negociate de Uniunea Europeana cu tari precum SUA, Canada si Vietnam i-ar putea afecta pe unii fermieri europeni in timp ce se preconizeaza castiguri semnificative pentru alte parti ale industriei agricole, arata un studiu economic publicat marti de Comisia Europeana.
Studiul prezentat de Comisia Europeana ilustreaza potentialul produselor agricole europene pe piata mondiala, evidentiind totodata sensibilitatea anumitor sectoare agricole specifice.

Imaginea de ansamblu este pozitiva pentru exporturile europene de produse agricole de mare valoare. Studiul de fata evidentiaza existenta unor sectoare sensibile, insa nu se concentreaza decat asupra unei singure parti a unui singur sector si nu analizeaza o serie de produse agroalimentare cu un potential important de crestere a exporturilor?, a declarat vicepresedintele Comsiei Europene, Jyrki Katainen.

Potrivit studiului, se preconizeaza castiguri semnificative pentru sectorul produselor lactate si cel al carnii de porc din UE, doua sectoare care s-au confruntat cu dificultati in ultimii ani. Pe de alta parte, studiul evidentiaza vulnerabilitatea sectorului carnii de vita si al orezului, atat din cauza efectelor comerciale, cat si din cauza scaderii preturilor de productie.



Poti fi interesat si de