Studiu: 55% dintre romani consuma ciorbe si supe zilnic
Vineri, 24 Iunie 2022

Vineri, 24 Iunie 2022
Conform unui studiu comandat de brandul de electrocasnice britanice Morphy Richards, ce analizeaza comportamentul de consum al romanilor, 55% dintre acestia au in meniul zilnic o supa sau o ciorba, 41% le consuma de cel putin doua sau trei ori pe saptamana, in timp ce doar 4% aleg supe si ciorbe o data pe saptamana (studiu realizat pe 400 de respondenti).
Studiul a fost realizat in doua etape, la finalul anului 2020 si in luna iunie 1 a acestui an si a presupus atat o analiza cantitativa, cat si una calitativa pe o populatie digitalizata, preponderent din mediul urban.
Demografia supelor si ciorbelor
Supele si ciorbele sunt nelipsite in casele romanilor, fiind consumate de toti membrii familiei. Cu toate acestea, exista diferente in ceea ce priveste tipul preferat. Supele crema sunt oferite celor mici incepand cu perioada de diversificare alimentara si sunt preferate de femei si de respondentii tineri.
Barbatii aleg ciorbele, considerandu-le mai consistente in comparatie cu supele crema ce au o textura si o consistenta mai usoara. In plus, supele si ciorbele sunt considerate deosebit de importante pentru copii si sunt vazute de parinti ca parte indispensabila a rutinei zilnice de alimentatie.
Supele si ciorbele – alimentele minune din meniul romanilor
Atunci cand trebuie sa aleaga, ciorbele si supele sunt consumate deopotriva: 55% dintre respondenti prefera ciorbele, iar 45% supele. 99,5% considera ca acestea pot fi consumate in orice anotimp, iar 98.7% declara ca reprezinta alimentul apreciat de intreaga familie. Mai mult, supa de pui ocupa locul intai in preferintele a 64% dintre respondenti, urmata de supa de legume si de supa crema de legume. Pe langa supe si ciorbe, in ceea ce priveste gastronomia locala, respondentii declara ca apreciaza si sarmalele si mamaliga cu branza sau ciulama.
Supe si ciorbe bogate in nutrienti in doar 21 de minute
Morphy Richards este aliatul tuturor romanilor care iubesc supele si ciorbele si devine parte din ritualul lor culinar datorita unei noi categorii de produs – Soup Maker-ul, un aparat inteligent pentru a pregati supa zilei, proaspata si hranitoare, in doar 21 de minute.
Soup Maker-ele Morphy Richards sunt create pentru a fi dispozitivele ideale de pregatire a supei zilei, facute in casa. In functie de model, produsele de tip Soup Maker ofera functii speciale pentru a raspunde diferitelor nevoi de a gati supa – de la formatul Compact, cu doua portii, pana la aparatele cu o capacitate extinsa, de patru portii, si functionalitati-cheie precum sotare, cantarire, mentinere calda, reincalzire, pauza sau timer.
In plus, la inceputul lunii iulie, Morphy Richards a pregatit reduceri surpriza pentru toti cei ce vor sa descopere aceste dispozitive, la un simplu click in magazinul virtual.
"Incertitudinile geopolitice şi războiul comercial al lui Donald Trump reprezintă o provocare pen...
Datele prezentate recent nu lasă loc de îndoială: anul financiar 2024 s-a încheiat cu...
Conform datelor actuale de la Biroul de Statistică al Danemarcei, efectivul de porci din Danemarc...