Studentii USAMV Cluj au produs un nou tip de carnati picanti
Vineri, 08 Februarie 2019
Vineri, 08 Februarie 2019
Carnatii sunt produsi în laboratoarele de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor Cluj-Napoca.
”Desi la prima iesire în lume, au reusit sa faca impresie. Si nu una oarecare, ci chiar de podium: locul trei la Slana Fest 2019. Nici nu ne mira prea tare. Doar e neaos produs local, cu mare migala pregatit doar din carne de porc, slanina si condimente de tot felul, cumpatat folosite pentru deplina savoare. Cum a cucerit? Cum altfel decat prin gustul sau natural, autentic, usor picant, deloc aprig ori prea piscator. Chiar potolit, am putea spune pentru ca stie a se face placut tuturor. Apoi, prin adieri molcome de usoara afumare suficient cat sa ne aduca aminte de gustul bun din copilarie”, au scris reprezentantii USAMV pe o pagina de socializare.
”E tare versatil, caci merge de minune asa cum e el, alaturi de pita buna, branza si zdravene felii de ceapa. Dar si trecut prin dogoarea focului ne va încanta cu desavarsire gusturile si simturile. E musai sa încercati carnatul picant Gourmeticus Academicum. Mai ales ca acum e si premiat!”, a spus asis. dr. Lucian Cuibus, care a condus echipa de productie.
Produsele din gama Gourmeticus Academicum, inclusiv carnatii picanti, se gasesc spre vanzare la magazinul universitatii, de la intrarea în campus.
Institutia si-a propus sa fie o universitate antreprenoriala, ca exemplu pentru tinerii care vor sa îsi deschida o afacere în domeniul agro-alimentar, dar si sa ofere produse locale de calitate superioara la preturi accesibile.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...