Stefan Padure, APAR: Este nevoie de filiere de produs
Miercuri, 01 Mai 2019
Miercuri, 01 Mai 2019
„Se incepe de la inputul de materii prime pentru cresterea animalelor, procesare si retail. Pe toata aceasta filiera de produs se incheie contracte. Si in Belgia se organizeaza colectiv cumparari si chiar vanzari. Organizatia Interprofesionala este sub urmarirea consiliilor concurentei si contractele de pe filiera de produs sunt si pentru non-membri. De aceea eu cred ca trebuie activate aceste filiere de produs care promoveaza marfa, pot stabili niste niveluri de pret, cu conditia ca toate firmele sa fie acolo, dar si retailul”, este de parere Stefan Padure.
Aceste interventii pe langa forurile europene si nu numai trebuie sa fie facute prin intermediul asociatiilor, considera Ovidiu Dusleag, director executiv Caroli. “Guvernul nici nu discuta la nivel de firma, ci la nivel de asociatii, si la nivel de OIPE. Noi avem la nivel european Clitravi, care este asociatia profesionala a procesatorilor la nivel european. Avem o legatura clara si directa. Nu exista alta cale de a interveni in legislatie decat prin asociatie. Acestea trebuie sa fie puternice pentru a face presiune asupra guvernantilor”, spune Dusleag.
O analiza completa a potentialului pe care produsele romanesti il au la export puteti citi in noul numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...