Statistica alarmanta: Cormoranii mananca mai mult peste decat romanii

Statistica alarmanta: Cormoranii mananca mai mult peste decat romanii


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca asteapta sa fie pusa in aplicare, incepand cu luna septembrie, legea care permite vanarea cormoranilor, despre care spune ca au ajuns sa manance "mai mult peste decat romanii".

"In Romania, cormoranii mananca mai mult peste decat romanii. De ce acest lucru? Pentru ca masuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, masurile acestea au fost lasate la voia intamplarii (...). Nu cred ca Romania trebuie privita ca o gradina zoologica, Romania trebuie privita intr-un context general, economic, social si de mediu, in asa fel incat sa putem realiza in tara ce ne trebuie si ca obiective statale pe care trebuie sa le urmarim. (...) Da, trebuie sa se actioneze. Ca solutie privind reducerea efectivului, este una singura. (...) Au sarcina sa ii impuste, la vanatoare, este lege prevazuta", a spus Daea.

 

Ministrul a adaugat ca, potrivit unor date comunicate zilele trecute de Bruxelles, cormoranii ar consuma zilnic, la nivelul Uniunii Europene, aproximativ o mie de tone de peste, situatie pe care a apreciat-o drept "alarmanta".

 

Acesta a precizat ca efectivul de cormorani din Romania s-ar ridica la peste 120.000 de exemplare, cu mult mai mare decat cel oficial.

 

In acelasi timp, Petre Daea considera ca perioada de vanare a cormoranului, stabilita prin lege de la inceputul lunii septembrie pana la finele lunii februarie din anul urmator, ar putea fi extinsa, avand in vedere ca nu s-a intervenit in timpul pandemiei.Poti fi interesat si de