Sprijin pentru producatorii de carne de porc
Marti, 06 Decembrie 2016
Marti, 06 Decembrie 2016
Producatorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare exceptional in valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri nationale si europene, potrivit unei hotarari adoptate de Guvern.
Sprijinul are scopul sa compenseze pierderile inregistrate de producatorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere si oferta.
Jumatate din suma alocata finantarii acestui sprijin, respectiv 5,448 milioane de euro, provine din fonduri europene (...), iar jumatate din fonduri nationale?, se arata in comunicatul emis de Guvern.
Perioada pentru care se acorda ajutorul este 1 septembrie 2015 - 31 mai 2016, deoarece din analiza bazei de date privind clasificarea carcaselor a rezultat ca in aceasta perioada exploatatiile autorizate de catre ANSVSA si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) au livrat pentru abatorizare porci cu preturi foarte scazute, producatorii inregistrand pierderi de venit?.
Suma cuvenita fiecarui producator agricol se calculeaza de catre APIA, iar pentru obtinerea ajutoarelor financiare producatorii agricoli depun cererea la centrul judetean al Agentiei de Plati, respectiv al municipiului Bucuresti, insotita de documente specifice, pana la data de 8 decembrie 2016.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...