Spania: stocuri de carne blocate in depozite, in asteptarea unor preturi mai bune
Joi, 04 Februarie 2016
Joi, 04 Februarie 2016
Dupa ce, la inceputul acestui an, au fost retrase si distruse tone de legume de pe piata spaniola, un lucru asemanator s-ar putea intampla si in industria porcina din regiunea spaniola Murcia, potrivit publicatiei Murcia Today.
Producatorii prefera sa depoziteze carnea decat sa o dea la vanzare acum, cand preturile sunt sub pragul impus in august. Astfel ca peste o mie de tone de carne sunt depozitate la rece in regiunea Murcia, in asteptarea cresterii preturilor. Acest fenomen pare incurajat si de programul privind depozitarile private pentru carnea de porc, aprobat de Comisia Europeana si care a intrat in vigoare pe 4 ianuarie.
El vine in ajutorul producatorilor din Murcia, unde este depozitata la rece mai multa carne decat in orice alta regiune a Spaniei, cu exceptia Cataloniei si Castilla-La Mancha. Carnea poate fi congelata pe o perioada de 90, 120 sau 150 de zile. Dupa 60 de zile, ea poate fi exportata, perioada in care, spera analistii, preturile vor creste.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...