Solina anunta conceptul pentru noua fabrica

Solina anunta conceptul pentru noua fabrica


La un an de la incendiul devastator care a distrus cea mai mare fabrica de condimente si ingrediente alimentare din Sud-Estul Europei, reprezentantii Solina Romania anunta finalizarea conceptului noii fabrici, obtinerea certificatului de urbanism pentru constructia acesteia si demararea lucrarilor in primavara acestui an. Board-ul grupului Solina a aprobat bugetul de investitii pentru constructia fabricii.

Comunicatul integral al companiei:

 

Privind spre viitor

Privind spre viitorul industriei alimentare, tinand cont de schimbarile comportamentului consumatorilor si trendurilor pietei, echipa Solina Romania a creat conceptul noii fabrici cu gandul la provocarile clientilor sai. Constructia va fi pe vechiul amplasament, ocupand acelasi perimetru, dorindu-ne sa fie si mai eficienta si mai sigura.

 

Se spune ca ”ceea ce nu te doboara, te face mai puternic”, de aceea, ne vom concentra si mai mult atentia asupra procesului de cercetare-dezvoltare, pentru a reusi sa fim mereu cu un pas inaintea schimbarii, propunandu-le clientilor nostri solutii inovative si relevante pentru business-urile lor de succes.

 

Abordarea in privinta dezvoltarii noilor concepte ale grupului Solina este orientata astfel incat sa adreseze trei provocari esentiale: solutii prietenoase cu mediul inconjurator, care sa raspunda dorintei consumatorilor de a experimenta gusturi noi, solutii sanatoase si generatoare de satisfactie.

 

Prezentul ne defineste

Increderea si prosperitatea comuna sunt motorul care alimenteaza munca neobosita a fiecarui angajat, facand posibila continuitatea business-ului. De altfel, echipa dedicata, alaturi de vasta experienta in domeniul industriei alimentare, condimentata cu pasiunea pentru savoare, stau la baza activitatii de procesare si comercializare a ingredientelor alimentare.

 

Astazi, echipa Solina, in formula completa, isi deruleaza activitatea in Romania, fiind devotata ideii renasterii companiei. Pas cu pas, increderea s-a transformat in certitudine, iar fabrica temporara amplasata in Alba Iulia, laboratoarele, statia pilot si spatiile de birouri au prins contur, devenind complet functionale la finele lunii Iulie 2019.

 

Fabrica temporara din Alba Iulia este acreditata conform standardelor de calitate si de siguranta a alimentului, standard FSSC 22000. Iata cateva ganduri ale unor colegi din echipa Solina Romania, despre povestea noastra de succes:

”Suntem aici, suntem mai uniti, suntem o echipa puternica.”

 

”Anul 2019 a fost incredibil…a fost anul in care ingenunchiati, a trebuit sa ne ridicam repede.”

 

”In 2019 am pierdut multe, dar nu ne-am pierdut identitatea si valorile, iar asta e samanta din care o sa renastem.”

 

”Am muncit, am reinvatat sa lucram in echipa si absolut tot ce am facut, am facut cu drag pentru companie si pentru tot ceea ce ne dorim sa redevenim.”

 

”Am avut un inceput de an dificil,dar cu toate acestea am reusit sa ne mentinem echipa si sa trecem peste provocari.”

 

”Anul 2019 a insemnat cunoastere, redescoperire, prietenie si, mai presus de toate, colegialitate.”

 

”Din punct de vedere personal am avut un an incredibil si neasteptat, am traversat o perioada foarte complicata…M-am concentrat si ma concentrez in continuare pe aspectele pozitive ale evenimentului care ne-a marcat evolutia.”

 

”Pentru mine, oamenii au fost in centrul atentiei si ma bucur ca avem o echipa extraordinara si ca am reusit sa ramanem impreuna pentru a continua sa facem performanta si sa rescriem povestea Solina Romania in cel mai frumos mod.

 

Din punct de vedere profesional, am invatat ca un business se poate reconstrui aproape de la zero atunci cand ai know-how-ul potrivit, incredere si vointa si bineinteles, daca ai resursele necesare. Cand spun resurse, ma refer inclusiv la echipa, pentru a putea face lucrurile cel putin la fel de bune precum au fost. Suntem increzatori si o sa ne revedem in 2021-2022 intr-o fabrica noua, cu o echipa la fel de motivata cum o avem astazi!”, a declarat Ciprian Gradinariu, director general Solina Eastern-Europe.

 

Trecutul ne-a determinat sa fim mai puternici

Experienta Solina Romania ramane o lectie de business pentru intreaga industrie, pentru mediul de afaceri, dar si pentru comunitate, atat in plan national, precum si international.

 

In 2 Februarie 2019, fabrica de condimente si ingrediente alimentare Solina Romania, cea mai mare fabrica de acest tip din Sud-Estul Europei, a ars in totalitate. La 4 zile dupa nefericitul eveniment, managementul companiei a anuntat concretizarea inchirierii unui spatiu de productie si depozitare provizoriu, localizat in Alba Iulia. Productia a fost imediat transferata in alte locatii ale Grupului Solina si a revenit integral acasa, in Romania, in luna Iulie. De atunci, toate operatiunile companiei noastre se desfasoara in Romania, toti angajatii detasati in strainatate revenind in tara.

 

Echipa Solina Romania a ramas intacta in ciuda nefericitului eveniment, toti angajatii pastrandu-si locurile de munca si fiind remunerati integral. De la bun inceput, echipa s-a concentrat pe respectarea angajamentelor fata de partenerii de business (clienti, furnizori, institutii financiare) si comunitatea locala (institutii publice, autoritati), reconstructia business-ului, dar mai ales pe calitatea produselor, indiferent de constrangerile si riscurile asociate transferului productiei in alte site-uri.

 

“Mobilizarea de care ati dat dovada in urma incendiului care a distrus fabrica din Alba Iulia a fost exemplara. Cu toate ca, la inceput, s-au inregistrat mici intarzieri in livrarea anumitor comenzi, relatia comerciala dintre companiile noastre nu au avut de suferit” – ScandiaFood.

 

”In toata aceasta perioada grea si provocatoare, Solina a reusit sa dovedeasca faptul ca echipa formata din oameni reprezinta cel mai important asset al unei companii si factorul principal care a determinat revenirea in forta pe piata pe care s-a consacrat. Modul in care Solina a gestionat acest eveniment si rapiditatea de care au dat dovada in a reporni business-ul si a ramane un partener de nadejde, ne confera in continuare toata increderea ca, alaturi de partenerul Solina, putem creste sanatos si sustenabil pe termen lung” – Radu Timis Jr., director general Cris-Tim.

 

Echipa Solina Romania a inteles ca poate conta pe partenerii sai, care ne-au sustinut neconditionat pe parcursul acestui an extraordinar, le multumim tuturor si-i asiguram de respectul, recunoasterea noastra, precum si de implicare proactiva in dezvoltarile viitoare.

 

In numele echipei Solina Romania,

Ciprian Gradinariu, director general Solina Eastern Europe.

 

 Poti fi interesat si de