Solina Group a cumparat Supremia
Luni, 27 Martie 2017
Luni, 27 Martie 2017
Supremia Grup, lider pe piata locala de ingrediente alimentare si condimente, a fost achizitionata de compania franceza Solina, unul dintre cei mai mari producatori de ingrediente pentru industria alimentara din Europa.
Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica. Reprezentantii Supremia Grup si Solina Group au semnat un acord, conditionat de aprobarea din partea Oficiului Concurentei. Acesta este asteptat in urmatoarele luni, se precizeaza intr-un comunicat remis redactiei.
Supremia Grup a fost fondata in anul 2000 de omul de afaceri Levente Hugo Bara si este lider pe piata de ingrediente alimentare si condimente din Romania, fiind activa in Europa de Est si Vest, precum si Scandinavia. Cifra de afaceri a companiei cu sediul in Alba Iulia a ajuns anul trecut la 52.10 milioane de euro, fiind un grup cu peste 300 de angajati. In urma achizitiei, echipa de management va ramane in cadrul companiei.
Solina este o companie de top in productia de ingrediente pentru industria alimentara in Europa, fiind prezenta in 17 tari. Compania are 1.200 de angajati si 14 unitati de productie.
Pentru Solina, achizitia reprezinta inca un pas in strategia sa de expansiune in industria alimentara Europeana. "Supremia este o companie mare, care a avut o crestere puternica in ultimii 10 ani. Este condusa de o echipa de manageri cu orientare anteprenoriala si care a construit un impresionant portofoliu de solutii functionale si mixuri personalizate, avand o fabrica moderna in Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lant strategic de aprovizionare si procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia si suntem dornici sa incepem sa lucram impreuna ca membrii noi ai familiei Solina", a declarat Laurent Weber, CEO Solina Group.
Solina vizeaza expansiunea pe pietele din Europa. "Acest acord este un pas major pentru noi in special in Europa de Est si Supremia va deveni centrul nostru regional. Suntem angajati intr-o expansiune in Europa prin intermediul unei strategii de crestere in toate pietele majore si aceasta achizitie se potriveste perfect retelei de centre de servicii de pe continent. Clientii ambelor grupuri vor beneficia de ceea ce va fi cea mai mare retea de R&D (cercetare /dezvoltare) si productie de ingrediente si condimente din Europa. Suntem hotarati sa ramanem o companie extrem de inovatoare, oferind servicii profesionale clientilor precum si o companie foarte agila. Aceasta achizitie va inseamna eficientizarea procesului de achizitii, de asemenea oferind oportunitati unice de crestere a business-ului pentru furnizorii nostri preferati", a mai precizat Laurent Weber.
Levente Hugo Bara, fondatorul si general managerul Supremia Grup, sustine ca era necesar acest parteneriat.
"Supremia este astazi un jucator important pe piata de ingrediente alimentare din Europa si a avut o crestere foarte rapida in ultimii 15 ani, bazata pe un sistem de management eficient si eficace si o echipa de management puternic motivata si aderenta valorilor companiei. Am realizat de curand ca mentinerea unei astfel de directii de crestere ca actionar unic este din ce in ce mai dificila si am decis acum un an gasirea partenerului potrivit pentru Supremia. Solina este cel mai bun partener pentru noi si pentru viitorul organizatiei noastre, avand un potential de dezvoltare interesant, iar grupul nou format va deveni mai puternic si un partener mai atractiv pentru clientii nostri", este de parere Levente Hugo Bara, proprietarul Supremia Grup.
PWC Romania si casa de avocatura D&B au oferit consultanta Solina Group pentru aceasta tranzactie, in timp ce Supremia Grup a avut drept consilieri compania KPMG Romania si cabinetul de avocatura Bogdan Puiu.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...