Smithfield si Asociatia Acasa in Banat, proiect pentru promovarea bucatariei banatene

Smithfield si Asociatia Acasa in Banat, proiect pentru promovarea bucatariei banatene


Asociatia Acasa in Banat continua proiectul „La masa in Banat”, o ampla initiativa de documentare si promovare a patrimoniului gastronomic din zona Banatului.

Unicitatea gastronomiei zonei Banat provine din diversitatea gusturilor si retetelor gastronomice specifice diverselor culturi care au creat istoria acestor locuri (slovaci, germani, maghiari, sarbi), in cadrul carora carnea de porc crescut onest este la mare cinste.

 

„Fiecare localitate are o mostenire gastronomica proprie, de la retetele simple pe care le faceau batranele ca sa hraneasca familia in fiecare zi, pana la feluri de mancare mai deosebite, facute in tihna, de sarbatori. Tocmai aceasta bucatarie face Banatul unic, dar trebuie intai sa redescoperim aceste feluri de mancare ca sa nu se piarda, apoi sa le promovam pentru a deveni cunoscute si sa fie pregatite mai des”, a declarat Nicoleta Trifan, vicepresedintele Asociatiei Acasa in Banat.

 

Cei care doresc sa faca publica o reteta de familie, sunt invitati sa completeze urmatorul formular: LINK: shorturl.at/rFLQ4

 

Smithfield Romania este, de peste 17 ani, sustinator activ al traditiilor locale, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri si festivaluri unice, legate de calendarul traditional satesc. In acest an, compania se va implica si in proiecte de prezervare a patrimoniului gastronomic atat de special al acestei zone. In perioada urmatoare, compania va demara, la nivel intern, o campanie de informare prin care doreste sa implice angajatii Smithfield Romania ca veritabili ambasadori ai acestui proiect.

 

Contributia angajatilor va fi realizata prin documentarea foto-video a pasilor de realizare a unor retete care inca se pregatesc in gospodariile localnicilor din Banat si care au la baza carnea de porc Comtim, gustoasa si hranitoare.

 

Prin brandul Comtim –Din traditia familiei tale, Smithfield Romania si-a propus sa duca mai departe povestea memorabila a carnii de porc produse in Banat. Compania va aduce astfel un plus de valoare in comunitatile din judetele Timis si Arad, prin contributia la popularizarea unor retete speciale, din traditia localnicilor! Bucatarii care vor gati retete ce au la baza carne de porc, se vor bucura de sprijinul gustului deosebit al produselor Comtim. Smithfield Romania

ofera Hrana buna. In mod responsabil.

 

Pe masura ce sunt documentate, retetele sunt publicate si puse la dispozitia publicului larg, atat pe pagina de internet dedicata (www.lamasainbanat.ro), cat si pe site-ul smithfield.ro si pe retelele de socializare.

 

Despre Asociatia Acasa in Banat

Asociatia Acasa in Banat a fost infiintata in 2018 si isi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

 

Despre Smithfield Romania

Smithfield Romania este cel mai mare producator de animale din Romania si un lider in stabilirea celor mai inalte standarde de productie in industria alimentara din Romania.

 

Incepand cu 2004, Smithfield Romania a dezvoltat un model de business sustenabil care ofera pietelor din Romania carne de porc proaspata Comtim si mezeluri Elit de cea mai buna calitate.

 

Modelul de business integrat de succes „de la ferma pana la consumatorul final”, include: productia de furaje, operatiunile de crestere porcine si o divizie de procesare a carnii proaspete si mezeluri, ce ofera consumatorului final produse de cea mai buna calitate.

 

Smithfield Romania si-a asumat rolul de lider in industria de crestere porcina, stabilind cele mai inalte standarde de bunastare animala, dar si in industria alimentara, producand in mod sustenabil carne de porc de cea mai buna calitate.Poti fi interesat si de