Smithfield incurajeaza elevii sa adopte o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos

Smithfield incurajeaza elevii sa adopte o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos


Ca lider al industriei alimentare si al productiei sustenabile de carne de porc, Smithfield Romania considera ca implicarea continua in programe de responsabilitate cu un impact pozitiv asupra comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, este o datorie de onoare.

In cei peste 17 de ani de activitate, compania a dezvoltat peste 13 de programe proprii de responsabilitate sociala, pe directiile educatie-social, protectia mediului si mai recent, sprijinirea sistemului medical. In cadrul acestor demersuri continue, educatia pentru sanatate are o importanta majora. Smithfield Romania considera ca alimentatia echilibrata ramane un factor cheie in dezvoltarea tinerilor, dar si a comunitatilor, si doreste sa contribuie la pregatirea celor mai mici membri ai comunitatii pentru a avea alegeri nutritionale sanatoase.

 

Din 2014 pana in prezent, cu ocazia Zilei Internationale a Alimentatiei, Smithfield Romania si-a pastrat promisiunea de a incuraja elevii in adoptarea unei diete echilibrate pentru un stil de viata sanatos, prin sustinerea de workshop-uri tematice.

 

La fel ca in editia anterioara, si in acest an au fost inclusi in program elevi din claselele I-VIII din peste 60 de comunitati din judetele Timis si Arad. Acestia au avut sansa sa descopere care sunt regulile de baza pentru o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, prin intermediul unui clip video interactiv.

 

Evenimentul din acest an face parte din seria evenimentelor „Saptamanile Tranzitiei Alimentare” din cadrul programului „Pactul pentru Tranzitia Alimentara”, initiat de Carrefour, in care Smithfield Romania este unul dintre parteneri. In cadrul acestui parteneriat, au fost oferite pachete cadou potrivite pentru gustari echilibrate pentru o parte dintre elevii beneficiari ai initiativei Smithfield Romania.

 

„Sarbatorim anual, alaturi de elevii din scolile din Timis si Arad, un eveniment care marcheaza preocuparea companiei pentru importanta constientizarii adoptarii alimentatiei echilibrate si a unui stil de viata sanatos. Suntem prezenti in cadrul comunitatilor cu informatii valoroase pentru copii, cadre didactice si comunitate, in sens larg, prin intermediul unor lectii deschise interactive, cu informatii structurate intr-un mod accesibil si interesant. Dorim sa evidentiem cu aceasta ocazie si preocuparea noastra pentru prevenirea risipei alimentare, un subiect la care ar trebui cu totii sa reflectam in contextul Zilei Internationale a Alimentatiei, si nu numai,” a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield Romania.

 

Despre Ziua Internationala a Alimentatiei

Adunarea Generala ONU a decis, in 1980, marcarea Zilei Mondiale a Alimentatiei, considerand ca „alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane”. Astfel, in fiecare an, in 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatoreste Ziua Internationala a Alimentatiei. Aceasta zi este sarbatorita in prezent in peste 150 de tari.

 

Despre Smithfield Romania - „Hrana buna. In mod responsabil.”

Impreuna, credem in performanta responsabila si alegem principii etice pentru modul in care ne dezvoltam: cu respect fata de viitor, fata de angajatii nostri, fata de resursele naturale. Bunastarea animalelor, sanatatea si siguranta angajatilor, protectia mediului, calitatea si siguranta alimentara, grija pentru comunitati si valoarea adaugata - reprezinta angajamentul asumat pentru continuitatea unui mod de actiune responsabil.



Poti fi interesat si de