Smithfield anunta achizitia producatorului roman de preparate din carne Goodies

Smithfield anunta achizitia producatorului roman de preparate din carne Goodies


Smithfield Europa, subsidiara a companiei americane Smithfield Foods, a incheiat un acord de achizitie a societatii Goodies Meat Production SRL, un producator roman de preparate din carne sub marca proprie pentru canalul de retail.

Tranzactia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situata in judetul Alba.

 

Goodies Meat Production SRL opereaza o unitate de productie in Ceptura de Jos, Prahova, si are 320 de angajati. Portofoliul sau de produse include: salam, sunca, parizer, bacon si alte specialitati din carne.

 

Achizitia societatii Goodies Meat Production face parte din planul strategic de dezvoltare al Smithfield Europa. Smithfield si Elit au fost impresionate de modul in care echipa Goodies foloseste cele mai noi tehnologii pentru a produce alimente bune, de echipa sa remarcabila si de standardele ridicate de operare.

“Elit si-a dezvoltat in mod constant gama de produse si a urmarit mereu cresterea cotei de piata. Pentru a mentine aceasta tendinta, suntem pregatiti sa crestem amprenta operatiunilor noastre, a declarat Voicu Vuscan, Administrator Elit. Sunt convins ca societatea Goodies va aduce o contributie valoroasa la indeplinirea cu succes a obiectivelor noastre de afaceri si doresc sa le urez bun venit in echipa noastra.”

 

“Suntem mandri ca modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim si produsele pe care le realizam sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cimpeanu si Adrian Nenita, Directori ai Goodies Meat Production. “Suntem incantati sa facem parte dintr-un grup in care inovatia, responsabilitatea si excelenta operationala stau la baza fiecarui produs.”

 

Acordul de achizitie este supus aprobarii autoritatilor de reglementare competente din Romania, inclusiv a Consiliului Concurentei.

 

Despre Elit

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din Romania, cu o experienta de 20 de ani in domeniu si peste 2.000 de angajati. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care carnati, salam, sunca, produse din carne afumata etc.

Elit produce si comercializeaza prin intermediul unor marci bine pozitionate in piata: Elit, Plin de carne, Premia, Promo si Veri.

 

Despre Goodies

Goodies Meat Production este o companie producatoare de preparate din carne care opereaza o fabrica situata in Romania, judetul Prahova. Are o capacitate de productie de 20.000 tone/an si este specializata in productia de marci private.

 

Despre Smithfield Foods

Cu sediul social in Smithfield, Virginia, din 1936, Smithfield Foods, Inc. este o companie americana din industria alimentara cu radacini in agricultura si o prezenta globala. Cu peste 60.000 de locuri de munca la nivel global, compania produce "Hrana buna. In mod responsabil.® "si deserveste ca una dintre cele mai importante companii de proteina animala integrata pe verticala. De mai bine de doua decenii, suntem pionieri in ceea ce priveste standardele de sustenabilitate, inclusiv prin angajamentele noastre de lider in industrie de a neutraliza emisiile de dioxid de carbon in cadrul operatiunilor detinute de compania noastra in SUA si de a reduce pana in 2030 emisiile de gaze cu efect de sera cu 30% in intregul nostru lant valoric din SUA. Continuam sa donam sute de milioane de portii de alimente comunitatilor noastre. Smithfield se mandreste cu un portofoliu de marci emblematice de inalta calitate, precum Smithfield®, Eckrich® si Nathan's Famous®, printre multe altele.Poti fi interesat si de