Smithfield a achizitionat Maier Com


Grupul Smithfield, cel mai mare producator de carne la nivel mondial si principalul jucator de pe piata carnii de la noi, a achizitionat, in ianuarie 2019, Maier Com, o fabrica de mezeluri din judetul Arad.

Maier Com, infiintata in urma cu 25 de ani, era detinuta de omul de afaceri Radu Maier. “Aceasta achizitie a companiei Maier se aliniaza planului de dezvoltare strategica al Smithfield si are drept scop consolidarea operatiunilor Smithfield Romania, prin adaugarea unei noi unitati de procesare a carnii la capacitatile deja existente din Romania (ferme, FNC, abator, fabrici de mezeluri). Acest lucru ne va permite sa ne dezvoltam in continuare produsele cu valoare adaugata, prin utilizarea carne de porc produsa in sistem integrat si utilizarea acesteia drept materie prima pentru mezeluri”, a declarat, pentru INDUSTRIA CARNII.RO, Cristina Bodea, Director de Sustenabilitate Smithfield Romania.

 

La momentul achizitiei, Maier Com dispunea de volum sau distributie reduse, insa va contribui cu siguranta pe viitor la cresterea volumelor de mezeluri produse si distribuite in Romania, mai arata reprezentantii Smithfield.

 

„Compania se angajeaza sa continue investitiile in imbunatatirea continua a tuturor unitatilor noastre de productie,  avand intotdeauna in vedere scopul final de a oferi produse la cel mai inalt nivel calitativ si cele mai bune servicii pentru clientii si consumatorii produselor noastre”, spune Cristina Bodea.

 

Maier Com a avut, in 2017 (ultimele date disponibile) o cifra de afaceri de 10,5 milioane de lei (2,3 milioane de euro), mai mica cu 18% fata de anul precedent, un profit de 251.000 de lei. Producatorul de carne Smithfield a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de 1,14 miliarde de lei (250 milioane de euro), potrivit cifrelor de la Ministerul de Finante.

 

In 2017, Smithfield a mai achizitionat producatorii romani de mezeluri Elit si Vericom.Poti fi interesat si de