Smithfield Foods se va separa de operatiunile europene, inclusiv de cele din Romania

Smithfield Foods se va separa de operatiunile europene, inclusiv de cele din Romania


Compania americana Smithfield Foods Inc, cel mai mare producator mondial de carne de porc, a anuntat ca se va separa de operatiunile sale europene, Smithfield Foods si Morliny Foods, care vor ramane totusi subsidiare ale WH Group, potrivit unui comunicat de presa al grupului care are activitati si in Romania.

Smithfield Foods si Morliny Foods, cunoscute anterior sub denumirea de Smithfield Europe, furnizeaza carne si produse din carne de porc si pasare de la operatiunile sale din Polonia, Romania, Slovacia, Ungaria, Spania si Marea Britanie. Potrivit comunicatului de presa, in ultimul deceniu, Morliny Foods a adoptat o strategie de crestere cu specific regional ca raspuns la piata europeana mai fragmentata.

 

„A venit momentul ca operatiunile noastre din America de Nord si Europa sa devina afaceri de sine statatoare pentru a putea pune in aplicare strategii distincte prin care sa raspunda la evolutiile si oportunitatile diferite de pe piata”, a declarat presedintele director general de la Smithfield Foods, Shane Smith.

 

La randul sau, directorul general de la Morliny Foods, Luis Cerdan, a precizat ca acest pas va accelera oportunitatile de crestere pentru angajati si companie.

 

„Vom beneficia de faptul ca vom fi un competitor mai agil cu o strategie concentrata pe piata alimentara europeana. Suntem increzatori ca acest pas va accelera oportunitatile de crestere pentru angajatii si compania noastra”, a declarat Cerdan.

 

Smithfield, companie detinuta de WH Group din Hong Kong, a intrat pe piata din Romania din 2004, cu o investitie de 600 milioane dolari, atat in capacitatile de crestere a animalelor, cat si in abatorul tehnologizat. Compania este lider pe piata din Romania si gestioneaza peste 20 de ferme, impreuna cu fermieri parteneri. 29% din carcasele de porc produse in Romania provin de la Smithfield.



Poti fi interesat si de