Sindalimenta anunta finalizarea unui proiect de formare a viitorilor specialisti in industria alimentara
Luni, 12 Iunie 2023
Luni, 12 Iunie 2023
Potrivit unui comunicat de presa al organizatiei sindicale, proiectul, in valoare de 4,166 milioane de lei, a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020", cu suma de aproape 3,542 milioane de lei "Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si s-a implementat, pe o perioada de 24 de luni, in regiunile Nord-Est, Sud-Est, Centru, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Vest. Obiectivul general al proiectului l-a constituit cresterea participarii la programele de formare profesionala continua a persoanelor cu un nivel scazut de calificare si a celor cu varsta de peste 40 ani, din zone rurale defavorizate, inclusiv prin recunoasterea si certificarea rezultatelor invatarii dobandite in contexte non-formale si informale", se arata in comunicat.
In cadrul proiectului au fost organizate 51 de sesiuni de informare la care au participat 744 de persoane, iar 828 de dosare de grup-tinta au fost inregistrate, din care 670 au intrat in operatiune. De asemenea, 670 de persoane au primit consiliere, in timp ce 630 de persoane au luat parte la cursurile de formare profesionala, pe durata celor 24 de sesiuni programate.
Conform sursei citate, au fost consemnate 24 de examene de absolvire, 621 de persoane certificate si au fost incheiate sapte protocoale/parteneriate cu: Asociatia Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania - A.C.D.B.R., Cooperativa Agricola Unirea Gospodarilor Mihailesti, Cooperativa Agricola Vointa - judetul Hunedoara, Liceul Tehnologic "Constantin Dobrescu" judetul Arges, Asociatia Fermierilor din Romania - LAPAR, si Asociatia Romana a Carnii - ARC.
In plus, reprezentantii Sindalimenta mentioneaza ca 419 persoane isi gasesc un loc de munca ca urmare a sprijinului primit prin intermediul acestui proiect, iar 56 de persoane urmeaza studii/cursuri de formare la incetarea calitatii de participant.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...