Sergiana vrea sa obtina certificarea IGP pentru Salamul Poiana Marului

Sergiana vrea sa obtina certificarea IGP pentru Salamul Poiana Marului


Producatorul de carne si preparate din carne Sergiana va demara procesul pentru inscrierea produsului Salam Poiana Marului in registrul Uniunii Europene al Indicatiilor Geografice Protejate (IGP), in colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

„Salamul Poiana Marului este mai mult decat un simplu produs din carne, acesta este o emblema a traditiei si excelentei, recunoscuta atat la nivel national, cat si international. Originea salamului Poiana Marului este in stransa legatura cu numele comunei din care a luat nastere, fiind primul salam demisec fabricat in vechea fabricuta din localitate. Astfel incat in scurt timp, acest produs a devenit un nume cunoscut si apreciat in randul localnicilor si nu numai, gustul fiind argumentul care a sustinut acest preparat inca de la inceput”, transmit reprezentantii companiei.

 

La fabricarea Salamului Poiana Marului este folosita materie prima de calitate superioara, din propriul complex de crestere si ingrasare a porcilor de la Sercaia, dupa reteta creata de catre Ghita Soanca, mezelarul care preda mai departe generatiei de mezelari procedurile pentru respectarea cu sfintenie a traditiei si prelucrarii acestui produs din generatie in generatie.

 

Excelenta acestui produs a fost confirmata pe scena internationala, Salamul Poiana Marului obtinand medalia de aur la IFFA 2016 din Frankfurt, unul dintre cele mai mari targuri din lume. Aceasta distinctie subliniaza angajamentul Sergiana fata de calitate si respectul pentru traditie, pozitionand salamul Poiana Marului ca un produs de referinta in acest domeniu.

 

Cu o traditie de peste 25 de ani, Salamul Poiana Marului continua sa fie un produs de baza in portofoliul Sergiana, iar viitorul promite sa consolideze aceasta mostenire. Planurile de viitor includ investitii continue in tehnologie si extinderea retelei de magazine, pentru a aduce acest produs traditional la cat mai multi consumatori, pastrand in acelasi timp standardele de calitate care l-au facut celebru.

 

Sergiana demonstreaza prin produsul Salam Poiana Marului o traditie de productie consolidata, o legatura inseparabila cu aria de origine, o baza socio-antreprenoriala adecvata, care reuseste sa atinga niveluri calitative ridicate prin obtinerea certificarii IGP din partea Uniunii Europene si adaugarii in registrul European de produse certificate IGP.



Poti fi interesat si de