Sergiana vizeaza obtinerea certificarii IFS la standard High Level
Marti, 06 August 2019
Marti, 06 August 2019
"Obiectivul nostru a devenit pastrarea cotatiei High Level in ceea ce priveste certificarea IFS Food. Asta deoarece rezultatele auditarilor de calitate care duc la obtinerea certificarii ne situeaza de mai mult timp pe o treapta corespunzatoare cotatiei High Level", se arata intr-un comunicat al companiei.
"Standardul alimentar IFS (International Food Standard) este recunoscut la nivel international de catre Global Food Safety Initiative, un forum care dezvolta la scara mondiala sisteme si masuri pentru imbunatatirea permanenta a sigurantei alimentare. Certificarile acordate in baza acestor standarde se obtin in urma unei auditari generale din punct de vedere al calitatii, aceasta presupunand analiza parametrilor de productie si a tuturor proceselor tehnologice desfasurate in unitatea de productie", se mai arata in comunicat.
"Standardele evolueza si ele, de la an la an sunt completate cu noi cerinte, pot aparea chiar si capitole noi. De aceea recertificarile si rezultatele pe care le-am obtinut la aceste auditari sunt importante si demonstreaza ca si noi evoluam in pas cu cerintele international", a subliniat in aceasta directie Adriana Chima, manager de calitate. Ea a aratat ca un capitol la care Sergiana Poiana Marului a obtinut punctaj maxim este evaluarea furnizorilor din punct de vedere al sigurantei alimentare si a autenticitatii produselor achizitionate de la acestia.
"Frauda alimentara este un nou capitol din versiunea de anul acesta a standardului si vizeaza evaluarea furnizorilor din punctul de vedere al potentialelor falsificari in ceea ce priveste produsele livrate" – a adaugat ea dand un exemplu de innoire a standardelor. Ea a mentionat ca punctajul obtinut in aceasta directie este rezultatul colaborarii directe cu furnizorii care sunt mentinuti de multi ani pentru ca au inteles si raspund solicitarilor privind calitatea produselor.
Referindu-se la capitolul imbunatatiri ale capacitatii de urmarire a procesului de fabricatie, Adriana Chima a nominalizat dezvoltarea softului de control al procesului tehnologic si perfectionarea constanta a analizei de management a fiecarui modul de pe acest traseu. Un exemplu referitor la preocuparea pentru siguranta alimentara, dincolo de tot ce inseamna investitiile in utilaje performante si modernizarea spatiilor de productie, a fost achizitionarea unui tester mobil performant care le permite tehnologilor sa faca analize chiar in spatiile de productie, fara sa se deplaseze in laborator.
Aceste analize se fac rapid si cu mare precizie, iar controlul riscului de contaminare microbiologica a devenit mai lesne de realizat oricand si in orice punct al traseului de productie. "Pentru consumatorii produselor Sergiana, certificarea IFS inseamna, in primul rand, siguranta alimentara. Asta se traduce prin faptul ca tot ce producem la Poiana Marului respecta normele si standardele locale si internationale ale industriei alimentare, iar tot ce este inscris pe eticheta este real adevarat", a concluzionat Adriana Chima.
Auditarile IFS finalizate in luna iulie arata o crestere a punctajului obtinut de producatorul Sergiana Prodimpex in raport cu rezultatele din 2018, de la 95%, la 98%. "Cu alte cuvinte, marca Sergiana Poiana Marului ramane High Level" este concluzia comunicatului.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...