Sergiana a preluat restaurantul Calul Balan din Neptun

Sergiana a preluat restaurantul Calul Balan din Neptun


Grupul Sergiana, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria carnii si de pe piata restaurantelor din Romania, anunta ca va inaugura prima unitate de pe litoral, pe 1 iulie.

Este vorba de Restaurantul Calul Balan, din Neptun, care candva era un loc vanat, iar serile petrecute aici erau povestite  cu mandrie, ca o incununare a unei vacante fericite. Numai ca si de aceasta data, inaugurarea va fi o relansare, Sergiana preluand un restaurant inchis de 3 ani, care parea condamnat la ruina si uitare.

 

Valoarea investitiei, ingloband si costurile preluarii, se situeaza la nivelul a 2,5 milioane euro.

 

Facand apel la istorie,  pledoaria pentru un nou viitor succes semnat Sergiana are cel putin 3 argumente: Brasov, 1999 – preluarea Terasei Ceasu’ Rau, Rasnov, 2018 – Restaurantul Sub Cetate (candva cunoscut ca Acapulco), iar in 2019, Poiana Brasov – Stana Turistica. In toate aceste cazuri locatiile au fost resuscitate si propulsate pe orbite de succes, cele mai spectaculoase transformari fiind Ceasu’ Rau si Stana Turistica. 

 

Si de aceasta data totul s-a petrecut dupa scenariul deja cunoscut: proiect arhitectural curajos, amenajare si dotari de exceptie, tusa finala fiind, ca de obicei, Bunataturile din meniu.

 

 „Nu trebuie sa uitam ca acest restaurant a fost un loc de referinta pentru litoral si, de ce nu, pentru Romania. Ori aceasta este provocarea pe care ne-o asumam, nu ne propunem doar ca restaurantul sa renasca, ci ca, prin Sergiana, Calul Balan sa se repozitioneze la nivelul maxim atins vreodata, poate chiar mai sus”, declara Adrian Zahariea, Director Comercial Sergiana Grup. 

 

Tot el puncteaza ca exista o consistenta doza de legitimitate in aceasta relansare, pentru ca pe vremuri, la Calul Balan istoria s-a scris pe coordonatele bucatariei traditionale romanesti, ori succesul si notorietatea brandului Sergiana in domeniul HoReCa s-a construit pornind de la aceleasi valori.

 

„Meniul este construit pornind de la o selectie de retete in care, chiar daca am facut adaptari pentru sezon si litoral, oaspetii care ne cunosc deja vor recunoaste cartile de vizita ale restaurantelor Stana Turistica, Sergiana si Casa Tudor. La aceasta se adauga un insert special, nu ceva voluminos, dar retete care cocheteaza cu actualitatea, pline de gust si prospetime,... le veti descoperi printre startere. Mai mult nu va spun despre asta. Insa vreau sa va spun ca, fara sa ne propunem sa concuram cherhanalele locale, am tinut sa avem pe lista pesti din Marea Neagra,... peste bun din Marea Noastra”, explica Catalin Lazar, Executive Chef Sergiana Grup.

 

Numaratoarea inversa a inceput, pregatirile au intrat in linie dreapta, iar auspiciile sunt generoase: vorbim despre bucatarie romaneasca la cateva zile dupa ce, odata cu publicarea Taste Atlas, bucataria romaneasca a intrat pe locul lV in topul mondial al bucatariilor traditionale, iar printre restaurantele traditionale recomandate de Taste Atlas in Romania, binecunoscutul restaurant ardelenesc Sergiana din Centrul Brasovului, ocupa a treia pozitie, fiind din nou campionul provinciei.



Poti fi interesat si de