Sergiana a inaugurat restaurantul Calul Balan din Neptun si isi primeste oaspetii cu Bunataturi
Miercuri, 13 Iulie 2022
Miercuri, 13 Iulie 2022
Dupa obiceiul inaugurarilor semnate de Sergiana, prima seara a fost a prietenilor, si tot ca de obicei aceasta a fost o petrecere de poveste. Bunataturi pe mese, o bogatie de vinuri bune si alte bauturi alese, veselie, revederi emotionante si multe, foarte multe cuvinte de lauda si felicitari pentru modul in care Sergiana a readus la viata acest restaurant. Junii Sibiului si inegalabilul Nicolae Furdui Iancu, alaturi de taraful sau, au cantat si au incantat oaspetii, iar momentele pe care le-au oferit sunt demne de scene ale unor sali de spectacole consacrate. A fost o petrecere cu prietenii, intr-o seara de neuitat si intr-un loc de poveste.
Insa ce remarca foarte repede majoritatea celor care ii trec pragul este faptul ca restaurantul Calul Balan isi intampina oaspetii intr-un mod spectaculos, dar totodata extrem de prietenos. Dupa prima clipa de uimire, traiesti sentimentul ca revii intr-un loc in care intotdeauna te-ai simtit bine si pe care l-ai parasit de putin timp. Filonul traditional este evident, insa punerea in scena e un balans perfect echilibrat intre curatenia si frumusetea rusticului romanesc, pe de o parte, si actualitatea modernista.
Dupa momentul special al intrarii in restaurant, magia continua cu fiecare pagina de meniu, pentru ca aici veti gasesti numai si numai Bunataturi. Cele mai multe sunt mancaruri romanesti, dintre care se evidentiaza accentele ardelenesti, dar alaturi de acestea stau cu mandrie retete moldovenesti, ori oltenesti, ba chiar si dobrogene. Pescaria nu lipseste, iar printre startere veti descoperi cateva surprize delicioase, cu rezonante actuale. Aveti de unde alege, iar preferintele oaspetilor din prima saptamana sunt cea mai buna dovada. Asadar, dincolo de mititei, pomana porcului si ciorba de burta, optiunile s-au impartit intre ciorba de cocos si borsul de peste, obrajorii de vita cu sos de ciuperci, coaste la gratar, sarmale, biban de mare pe plita, balmos si bulzul ciobanesc. Facand suma, bucataria romaneasca e in fruntea topului preferintelor.
Suntem siguri ca ati ghicit, povestea primei saptamani a noului restaurant Calul Balan, este o invitatie la Neptun, pe Strada Trandafirilor, la Numarul 2. Dar astazi orice invitatie este incompleta fara coordonatele GPS: 43.86067 , 28.60072. Dar nici asta nu ajunge, si e bine sa salvati numarul 0747857579. E telefonul pentru rezervari.
P.S. De la 1 Iulie, la Neptun, semnificatia abrevierii GPS este Gust – Perfect – Sergiana.
Articol realizat de Sergiana Grup
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...