Seful ANPC, demis la nici patru luni de la numire. Cine ii ia locul

Seful ANPC, demis la nici patru luni de la numire. Cine ii ia locul


Decizia premierului Ludovic Orban privind eliberarea din functie a lui Horia Constantinescu a fost publicata joi in Monitorul Oficial. Pana la numirea unui nou presedinte, atributiile sale vor fi preluate de catre secretarul general Mihaela Irina Ionescu.

Horia Constantinescu, fost sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta, a fost numit in 8 august, prin decizie a fostului premier Viorica Dancila, inlocuindu-l la acel moment pe Marius Parvu.

 

Horia Constantinescu a devenit seful CJPC in anul 2017 si s-a remarcat prin sanctiuni severe in urma controalelor desfasurate la unitati de alimentatie publica de pe litoral. Astfel, au fost unitati care au fost inchise timp de cateva luni si amendate cu zeci de mii de lei dupa ce comisarii de la Protectia Consumatorilor au gasit multe nereguli, printre care alimente expirate sau mizerie in spatiile de gatit sau de depozitare a produselor alimentare.

 

De asemenea, controalele coordonate de Horia Constantinescu la Constanta au vizat si locuri de joaca din municipiu, hypermarketurile sau unitati de cazare. El a fost acuzat de hotelierii de pe litoral ca prin actiunile sale face un deserviciu turismului.

 

Dupa aflarea deciziei, Constantinescu a afirmat: "A fost o oportunitate pentru care trebuie sa-i multumesc Domnului Ministru Badalau. Am convingerea ca si aceasta alegere va fi una in folosul institutiei, deoarece am colaborat bine cu actuala Doamna Presedinte si sper ca proiectele la care s-a lucrat in aceasta perioada, sa continue! Au fost trei luni teribile si culmea cu lupte majore inclusiv in interiorul institutiei. Dupa o scurta vacanta, voi reveni cu detalii si eventual o raportare completa, vizand intreaga mea activitate.Succes noi conduceri!"Poti fi interesat si de