Se fac cercetari la Arad pentru crearea unor mezeluri cu un continut scazut de grasimi

Se fac cercetari la Arad pentru crearea unor mezeluri cu un continut scazut de grasimi


Universitatea 'Aurel Vlaicu' (UAV) Arad a lansat un proiect de cercetare in domeniul alimentar care ar urma sa schimbe 'perspectiva asupra produselor din carne', cadrele didactice dorind sa creeze un produs de tip mezeluri in compozitia caruia grasimile animale sa fie inlocuite partial cu uleiuri vegetale 'mai putin exploatate', prin folosirea unor tehnici inovative.

Universitatea a castigat o finantare de 593.995 lei, dupa ce a depus proiectul la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

 

Echipa care conduce cercetarea dispune de un laborator dotat cu tehnica necesara dezvoltarii unor produse alimentare noi, iar proiectul se va desfasura timp de doi ani.

 

'Proiectul 'Imbunatatirea calitatii nutritive a unor produse din carne prin aplicarea de strategii tehnologice inovative' vine ca o solutie la problemele de sanatate declansate de un consum tot mai ridicat de produse din carne in randul populatiei. Este cunoscut faptul ca excesul de grasimi animale creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, astfel scopul acestui proiect este de a le inlocui partial, in produsele procesate, cu grasimi vegetale', a declarat, miercuri, directorul proiectului, Simona Perta-Crisan.

 

Cercetatorii universitatii isi propun sa gaseasca 'solutii tehnologice noi, fundamentate stiintific, prin care sa fie inlocuite partial grasimile din produsele din carne cu substitute pe baza de uleiuri vegetale mai putin exploatate, folosind tehnici inovative care sa conduca la obtinerea de produse imbunatatite nutritional si cu o buna acceptabilitate in randul consumatorilor'.

 

'Cercetarea reprezinta o prioritate pentru universitatea noastra. Fiecare proiect este un castig pentru comunitatea academica si certifica profesionalismul cadrelor didactice. Felicit pe cei care au muncit la acest proiect si sunt convinsa ca rezultatele vor confirma valoarea echipei de proiect', a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

 

Cercetarile au loc in cadrul Facultatii de Inginerie Alimentara, Turism si Protectia Mediului.



Poti fi interesat si de