Se decide reteta micilor romanesti
Miercuri, 19 Februarie 2014
Miercuri, 19 Februarie 2014
Reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au participat la Bruxelles la Consiliul Uniunii Europene Agricultura si Pescuit unde a avut loc o serie de intalniri cu reprezentantii Directiei Generale de Agricultura si Dezvoltare Rurala (DG AGRI) si ai Directiei Generale pentru Sanatatea Consumatorilor (DG SANCO).
In cadrul discutiilor referitoare la includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala (anexa II a Regulamentului 1333/2008), partea romana a reiterat importanta pe care Romania o acorda acestui subiect, precum si necesitatea solutionarii cat mai rapide a situatiei.
In urma acestei dicutii, DG SANCO a sustinut includerea pe agenda Comitetului pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH) de joi, 20 februarie 2014, a propunerii de modificare a Regulamentului Uniunii Europene care cuprinde posibilitatea folosirii aditivului continut de micii romanesti. De asemenea, Comisia va face o declaratie in reuniunea SCFCAH prin care se angajeaza sa prezinte o noua propunere de Regulament care va contine aditivii de utilizare generala.
Am speranta ca in cadrul acestui comitet tehnic sa existe o majoritate pentru aprobarea acestui deziderat al Romaniei. In acest sens, speram ca toate statele membre sa inteleaga specificitatea produselor traditionale romanesti si ca vor vota in spiritul Uniunii Europene de a conserva si promova produsele traditionale, a declarat Daniel Constantin.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...