Sciccheria, restaurant cu viziune autentica si investitii de peste 500.000 euro

Sciccheria, restaurant cu viziune autentica si investitii de peste 500.000 euro


S-a deschis un nou restaurant in zona Metropolitana a Bucurestiului. Situat pe bulevardul Pipera 46, in Voluntari, Sciccheria este un restaurant italian, cu influente siciliene, al carui meniu a fost creat de chef Michael Passarelli impreuna cu tatal sau, chef Antonio Passarelli.

Lista de preparate a localului include produse de exceptie, din ingrediente de calitate, gatite cat mai natural, la temperaturi scazute, totul pentru a-si pastra aromele si calitatile nutritionale. Bucataria Sciccheria este sub tutela lui chef Michael, iar chef Antonio ofera consultanta specializata, scrie horeca.ro.

 

sci2

 

“Prin Sciccheria am curatoriat tot ce am apreciat la restaurantele vizitate – bucataria fina, cu preparate gustoase si bogate nutritiv, elemente si simboluri naturale, care sa destinda clientul, loc de joaca pentru copii, parcare privata, concept de lounge. Am analizat modele locale si internationale de business si am creat Sciccheria conform asteptarilor si exigentelor familiei noastre mai ales, dar si ale clientilor HoReCa in general”, a spus Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

 

Conceptul gastronomic al Sciccheria promoveaza intoarcerea la origini, la mancare sanatoasa, gustoasa, care satisface si cele mai exigente gusturi. Meniul localului este bazat pe sezonalitate si va fi modificat o data la doua – trei luni, pentru a folosi fructele si legumele specifice fiecarui anotimp, in momentele cheie. Printre preparatele remarcabile de care oaspetii se pot bucura in restaurant se numara: Cannolo siciliano sarat cu ragu si pecorino, Millefeuille de ton rosu cu chips riso si tapioca, Gamberi gatiti la temperatura scazuta cu caviar negru tobiko si crema din lapte de cocos, Agnoloto black and white cu tartar de creveti si multe altele.

 

sci 3

 

Noul restaurant sprijina sectorul microantreprenorial, multe dintre ingrediente fiind atent selectionate de la artizani si producatori romani. Lista de materii prime include si produse italienesti cu renume, precum pestele Callipo, branzeturile Beppino Occelli, pastele artizanale Marulo, uleiurile QuattroCiocchi, sau inghetata artizanala de la Sicilia Gelateria Artigianale. Acestea sunt disponibile oaspetilor in sectiunea de bacanie situata in interiorul restaurantului, impreuna cu o sectiune de produse realizate in bucataria Sciccheria, cum sunt porchetta, inghetata artizanala, paine, grisine, biscuiti si ciocolata.

 

Sprijinirea micilor producatori locali si italieni este redata si de meniul de bauturi, de unde clientii pot alege dintr-o selectie generoasa de vinuri, prosecco si sampanie, de la branduri precum Recas, Davino, Purcari, Oprisor, Gitana, Antinori, Frescobaldi, Luce della vite, Stefano Farina, Moet, Veuve, Dom Perignon).

 

Decorul restaurantului a fost creat de catre PickTwo Studio. Un punct important al amenajarii este spatiul dedicat copiilor, care beneficiaza de supraveghere video, jocuri si personal dedicat.

 

“Proiectarea spatiului de joaca a fost gandita tinand cont de experientele familiei noastre. Ne-am dorit sa cream un loc in care copiii sa se simta bine, iar parintii sa se poata bucura de o experienta gastronomica autentica. Ne propunem sa oferim clientilor nostri tot confortul de care au nevoie pentru a se relaxa si, de aceea, am dedicat 1000 de mp unei parcari private, un aspect important cu atat mai mult in aria locatiei noastre”, a completat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.

 

Restaurantul are o capacitate de 90 de persoane si se transforma, in intervalul joi – duminica, incepand cu ora 23:00, in lounge cu muzica live.

 

Sciccheria este detinut de Claudia si Luca Militello, primii investitori ai restaurantului, alaturi de Nelu Ianus si Cristina Neagu. De gestionarea afacerii se ocupa Claudia Militello, cu o experienta de aproximativ 20 de ani in sectoarele HoReCa si turism.

 

Investitia totala depaseste 500.000 euro, mare parte din buget fiind directionat catre amenajari, echipamente si design interior. Suprafata totala a locatiei este de 450 mp, iar proprietarii restaurantului preconizeaza ca pana la finalul anului vor ajunge la break-even si vor amortiza investitia in patru ani. Pe termen mediu, ei isi propun ca, in urmatorii doi ani, sa extinda afacerea cu un nou local.



Poti fi interesat si de