Scandia Food intra pe piata produselor congelate

Scandia Food intra pe piata produselor congelate


Scandia Food, liderul pietei de conserve din Romania, intra in categoria de produse congelate prin achizitionarea unei fabrici de ultima generatie in domeniul productiei de mancaruri congelate pe baza de carne.

Compania este incorporata sub noua entitate Scandia Food Frozen. Tranzactia se alatura planului de expansiune comunicat de catre reprezentantii companiei.

 

Intregul proiect a pornit de la identificarea categoriei de produse si semipreparate congelate pe baza de carne, drept o oportunitate pentru Scandia Food, insa care s-a transformat ulterior intr-un proiect strategic, incheiat prin intrarea in aceasta noua piata si totodata prin achizitionarea unei companii, al carui principal obiect de activitate este productia si distributia de produse congelate.

 

Divizia de congelate nou formata de catre Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea in categoria de mancaruri congelate pe baza de carne si totodata sustine strategia companiei de migrare din zona de producator de conserve catre o companie de food.

 

sca2

 

Compania produce lunar aproximativ 200 de tone in fabrica din judetul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atat prin intermediul partenerilor interni cat si externi, in tari precum Olanda sau Israel, fabrica beneficiind de certificari pe sisteme de calitate IFS si BRC, insa detine de asemenea si certificari pentru BLK, Hallal si Kosher.

 

“Proiectul a fost o dorinta comuna care a avut la baza sinergiile existente, experienta si profesionalismul ambelor echipe, care vor ajuta la valorizarea oportunitatilor din prezent si consolidarea business-ului existent. In sustinerea eforturilor financiare, grupul Scandia a beneficiat de increderea finantatorului CEC Bank, care a dat dovada de o deosebita implicare si viteza de reactie si ne-a sprijinit pe parcursul intregului proces”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General si Administrator Scandia Food.

 

sca3

 

“Scandia este un business puternic care a crescut in mod constant, de la an la an, si ma bucur ca am putut sa ii sprijinim cu o finantare de peste 6 milioane de euro pentru acest nou proiect. Credem in potentialul agriculturii si industriei alimentare, sectoare vitale pentru cresterea economiei pe baze solide si sustenabile si vom continua sa finantam antreprenorii care aduc valoare adaugata si contribuie la cresterea economica. Romania are nevoie de astfel de proiecte, care confirma potentialul de dezvoltare al economiei romanesti. Iar noi suntem pregatiti sa oferim sustinere si expertiza oricarei initiative menite sa contribuie la cresterea competitivitatii si la dezvoltarea sustenabila a economiei”, a declarat Bogdan Neacsu, Director General CEC Bank.

 

Scandia Food va juca rolul de actionar principal si va fi implicat in deciziile si procesul de management al companiei recent preluate, alaturi de echipa de management existenta, asigurand astfel partenerii de garantarea standardelor de calitate de cel mai inalt prestigiu, asa cum a fost si pana acum.

 

”In Romania, Scandia Food detine o cota de piata semnificativa pentru conservele pe baza de carne si este un furnizor de baza pentru productia de marca privata. Aceasta achizitie ne permite sa ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achizitia unor jucatori din sectorul alimentar pentru atragerea de noi volume si de a beneficia de sinergii care deriva din acestea, alaturi de impulsionarea canalului de export, care a devenit unul din pilonii strategiei adoptate la nivel de grup, precum si de intrarea pe noi categorii. Totodata, achizitia sustine viziunea companiei de a deveni un reputat lider in nutritie echilibrata si o companie de produse alimentare recunoscuta la nivel international, a declarat Andrei Ursulescu, Director General si Administrator Scandia Food.

 

Despre Scandia Food

Scandia Food lider pe piata conservelor din Romania s-a extins cu doua noi linii de business in anul 2010: restaurant quick service si productia de mezeluri. In prezent are 3 restaurante in Bucuresti, in marile centre comerciale. Incepand cu 2016 si-a adaugat in portofoliu si brandul Roua, care include produse din urmatoarele categorii: dulceata, mancare vegetala, zacusca si sosuri. Marcile detinute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Navodul Plin, Tapas, Rotina, Roua si Sunset Nuts.Poti fi interesat si de