Scad exporturile UE in ciuda cresterii din China
Vineri, 07 August 2015
Vineri, 07 August 2015
Exporturile de carne de porc din UE la nivelul lunii mai 2015 au fost cu 14 % mai mici decat in anul precedent, totalizand 114 700 de tone. Intr-o anumita masura, reducerea exporturilor ar putea fi atribuita unei cresteri a preturilor in comparatie cu ultimele luni, ceea ce a insemnat diferenta dintre preturile reduse din UE si SUA.
Disponibilitatea ofertei crescuta a carnii de porc din SUA, de asemenea, a ajutat ca aceasta sa recapete o mare parte din terenul pierdut in ultimele 18 luni.
Dintre principalii cumparatori de carne de porc din UE, numai China a achizitionat mai mult in luna mai decat in aceeasi luna a anului trecut. In ceea ce priveste moneda euro, pretul mediu de export in luna mai a fost cu 1% mai mic decat cu un an mai devreme, desi a existat o scadere mult mai mare in ceea ce priveste dolarul american, principala moneda folosita in comertul international.
Acest lucru a insemnat ca exporturile au scazut, de asemenea, cu 14 % in termeni de valoare, ajungand la 273.2 milioane euro. Slabirea pietelor de export va contribui cu siguranta la preturile carnii de porc din UE, acestea ramanand sub presiune in urmatoarele luni. A existat o imagine similara si pentru organele de porc, cu transporturile din luna mai in scadere cu 9 procente, chiar daca exporturile catre China au crescut.
Scaderea a fost in mare parte determinata de o injumatatire a comertului cu Hong Kong, din cauza dificultatilor logistice in port , ceea ce a dus, de asemenea, la o scadere similara in transporturile de carne de porc.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...