Saptamana pestelui durabil


Doripesco a participat la seminarul cu expozitie gastronomica si degustare Saptamana Pestelui Durabil, organizat de catre Asociatia Euro-Toques Romania. Aceasta campanie a fost preluata de la Organizatia Internationala de Conservare a Naturii. Scopul evenimentului a fost promovarea pescuitului responsabil, avand ca rezultat practic realizarea de diferite retete din peste, care s-au dovedit adevarate opere de arta. La acest eveniment au participat numerosi operatori din sectorul turistic, reprezentanti ai restaurantelor si hotelurilor, atat din judetul Brasov, cat si din restul tarii. Astfel, bucatarii prezenti au facut un adevarat show gastronomic, folosind diverse specii de peste (crap, somn, somon, dorada, kefal), dar si fructe de mare. Echipa Doripesco a fost prezenta la acest eveniment cu produsele motor ale companiei: Inegalabila saramura de crap si renumitele aperitive pescaresti: platourile Delta din Carpati-Doripesco si Pescaria din Transilvania.

604Doripesco a participat la seminarul cu expozitie gastronomica si degustare Saptamana Pestelui Durabil, organizat de catre Asociatia Euro-Toques Romania. Aceasta campanie a fost preluata de la Organizatia Internationala de Conservare a Naturii. Scopul evenimentului a fost promovarea pescuitului responsabil, avand ca rezultat practic realizarea de diferite retete din peste, care s-au dovedit adevarate opere de arta. La acest eveniment au participat numerosi operatori din sectorul turistic, reprezentanti ai restaurantelor si hotelurilor, atat din judetul Brasov, cat si din restul tarii. Astfel, bucatarii prezenti au facut un adevarat show gastronomic, folosind diverse specii de peste (crap, somn, somon, dorada, kefal), dar si fructe de mare. Echipa Doripesco a fost prezenta la acest eveniment cu produsele motor ale companiei: Inegalabila saramura de crap si renumitele aperitive pescaresti: platourile Delta din Carpati-Doripesco si Pescaria din Transilvania.

Dupa prezentarea retetelor pescaresti, a urmat degustarea acestora de catre invitati, cu atat mai mult cu cat evenimentul a avut loc intr-o zi de post cu dezlegare la peste. Nu au intarziat nici momentele artistice, iar pentru ca ne apropiem de Craciun, participantii la eveniment au ascultat traditionalele colinde. In epoca dietelor, a pasiunii pentru slabit dar si a interesului tot mai mare pentru o alimentatie sanatoasa, consumul de peste este recomandat in mod deosebit. Ceea ce il afirma este valoarea sa nutritiva. Un consum ridicat de carne de peste are un rol benefic asupra sanatatii omului prin ajutorul pe care il da aceasta organismului in fortificarea lui pe de o parte, iar pe de alta parte, in minimalizarea aparitiei maladiilor cardiovasculare, prin scaderea nivelului total de colesterol, prin reducerea nivelului de trigliceride, prin faptul ca modereaza raspunsul inflamator si imbunatateste metabolismul carbohidratilor. Conform unor statistici mondiale, in vederea protejarii sanatatii, ar fi bine sa se consume carne de peste, cel putin doua zile pe saptamana. Pestele este unul dintre cele mai valoroase alimente, datorita continutului ridicat de proteina, a valorii biologice ridicate si a gradului ridicat de digestibilitate. Carnea de peste este unul din cele mai bogate alimente in vitamina A, in iod, fier si saruri minerale.



Poti fi interesat si de