Salsi si traditia Salamului de Sibiu de calitate

Salsi si traditia Salamului de Sibiu de calitate


Traditia pare sa fie unul dintre cele mai cautate ingrediente atunci cand vorbim despre industria carnii. Produsele traditionale autentice sunt din ce in ce mai cautate de romani, in ciuda pretului piperat.

salsiTraditia pare sa fie unul dintre cele mai cautate ingrediente atunci cand vorbim despre industria carnii. Produsele traditionale autentice sunt din ce in ce mai cautate de romani, in ciuda pretului piperat.
Simpla adaugare a cuvantului pe eticheta unui produs ii aduce un plus de calitate in ochii cumparatorului.

Sunt putine insa produsele care se bucura de o traditie recunoscuta pe piata. Este cazul Salamului de Sibiu, un brand recunoscut, cu un ciclu de productie care se mentine constant, de 15 ani. Am o productie, per total, undeva intre 40 si 60 de tone pe luna si o capacitate care poate sa se duca la 100 tone. Daca trec doar pe Salam de Sibiu, 50 de tone pe luna. Pot sa o cresc, dar ar insemna sa o fortez si nu am de ce sa fac chestia asta. Nu ma tenteaza. Ca ciclu de productie este acelasi de 15 ani adica lent, nu ma joc cu asta. Inseamna un minimum de doua luni si jumatate trei, iar la salamul de iarna patru luni si jumatate cinci, ca este un alt calibru. Sunt singurul care il fac - ne-a declarat Sorin Minea, director general Angst, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru INDUSTRIA CARNII.RO.

Pana si eticheta produsului urmareste imaginea unui brand cu traditie, care potrivit directorului general Angst, este practic o fotografie din 1920 cu muncitorii firmei Dozzi, de la Sinaia, cu una dintre primele produtii ale Salamului de Sibiu. Este o fotografie sepia pe care am gasit-o in colectia fabricii si care mie mi s-a parut reprezentativa. De aceea am pus-o pe eticheta produsului si de data aceasta, cu regret o spun tuturor din breasla ca nu poate sa mi-o ia nimeni ca imagine.

O idee care s-a dovedit a fi de succes, fiind folosita ca si punct de reper pentru celelalte produse Angst: In urma unor discutii, la Sinaia avem acum trei etichete. Doua care sunt deja utilizate (eticheta Salamului de Sibiu si a Salamului de Iarna, care este cu lucratorii din fabrica) si una care este in pregatire (eticheta Salamului Banatean care e tot cu o imagine a fabricii din 1920-1930).



Poti fi interesat si de