Salinatele au intrat in atentia marilor retaileri internationali
Luni, 16 Aprilie 2018

Luni, 16 Aprilie 2018
Specialitatile din carne de porc fabricate in comuna Mihai Viteazu si maturate in Salina Turda sunt primele produse din judetul Cluj care au obtinut atestatul de produs traditional romanesc eliberat pentru toata gama de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Salinatele reprezinta o reinterpretare moderna a retetelor stramosesti. "Acestea sunt printre putinele produse agroalimentare din zona Clujului livrate la export", spun surse din Directia Agricola a Judetului Cluj.
Una dintre galeriile din salina este folosita pentru maturarea unor preparate din carne de porc, in urma unei investitii initiale de 100.000 de euro a societatii locale CIA Aboliv. Porcii provin din gospodariile localnicilor, fiind din rasele Marele Alb si Bazna.
"Am facut testari si am constatat ca exista temperaturi si conditii optime. Fabricam aici produse premium, promovate la targurile internationale unde participa Salina Turda. Toate salinele din Europa se prezinta cu asemenea produse. Suntem in discutii cu Comisia Europeana pentru atestatul de produs cu denumire de origine protejata", a declarat intreprinzatorul Olivian Bogdan.
Sub sloganul „Jos cu preturile!”, magazinele ATAC propun preturi mici la scara genera...
Compania a inregistrat progrese importante in aceasta directie, iar astazi:- 87% dintre furnizori...
Cel mai mare retailer alimentar european anuntase recent ca va continua sa mentina preturile scaz...