Salamul de Sibiu IGP va fi exportat in Statele Unite ale Americii

Salamul de Sibiu IGP va fi exportat in Statele Unite ale Americii


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca s-au facut demersuri avansate pentru exportul de Salam de Sibiu in Statele Unite ale Americii.

Reprezentantii ANSVSA, DSVSA Bacau si Prahova si reprezentantii unitatilor producatoare de Salam de Sibiu SALBAC din Bacau si Recunostinta Prodcom Impex din Prahova s-au intalnit pentru a discuta cerintele transmise de catre Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspectie Sanatatea Animalelor si Plantelor (USDA – APHIS), in vederea demararii exportului de salamuri crud- uscate din Romania in SUA.

 

“Ca urmare a misiunii desfasurate in Romania de catre reprezentantii Food Safety and Inspection Service (FSIS) in perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobandirea echivalentei sistemului de inspectie a carnii din Romania cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne in recipiente ermetic inchise (conserve) si demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din Romania in SUA. Reprezentantii companiilor care urmeaza sa exporte Salam de Sibiu in Statele Unite si-au exprimat aprecierea atat fata de actiunile intreprinse in acest sens de specialistii Autoritatii cat si de colaborarea avuta cu serviciile veterinare pe parcursul intregului proces de pregatire, auditare de catre FSIS si transmiterea raspunsurilor la toate cerintele aditionale ale FSIS si APHIS, in vederea demararii exportului de salamuri crud-uscate din Romania in SUA. Aceasta este una dintre actiunile intreprinse de ANSVSA pentru a deschide noi piete de desfacere pentru produsele romanesti in tari terte”, se arata in comunicatul transmis de ANSVSA.

 

Salamul de Sibiu, renumit ca o delicatesa locala, a devenit in 2016 primul produs romanesc din carne recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca apartinand marii familii de produse IGP. In prezent, salamul uscat este fabricat de sase producatori care s-au reunit in Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS): Agricola Bacau, Aldis Calarasi, The Family Butchers Romania Feldioara Brasov, Salsi Sinaia, Scandia Romania si Recunostinta ProdCom Filipestii de Padure.Poti fi interesat si de