Salamul de Sibiu IGP, promovat la Terra Madre Salone del Gusto

Salamul de Sibiu IGP, promovat la Terra Madre Salone del Gusto


Salamul de Sibiu IGP va putea fi degustat in perioada 20-24 septembrie de specialisti si pasionati de gastronomie, in cadrul celei de-a 12-a editii a Salonului Interna?ional Terra Madre Salone del Gusto. Evenimentul dureaza cinci zile, reuneste sute de mii de persoane si reprezinta cel mai mare targ mondial de vinuri ?i mancare de calitate, fiind dedicat consolidarii modelelor de productie locala, traditionala si sustenabila.

Membrii Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu isi vor prezenta produsele vedeta in Torino, Fiere, sectiunea Oval, Europe, standul 6J, 040, prezenta in cadrul acestui eveniment facand parte din programul de promovare „Enjoy! It’s from Europe”.

 

Ca element de noutate, promovarea Salamului de Sibiu IGP se va face intr-o forma inedita, in cadrul unei cine festive. Aceasta va fi realizata in compania lui Guido Perino, unul dintre cei mai prestigiosi bucatari din Torino, la Ristorante Casa Amélie.

 

Terra Madre propune o abordare distincta privind calitatea hranei si a produselor, luand in considerare resursele de mediu, caracteristicile senzoriale a produselor alimentare, demnitatea producatorilor si sanatatea consumatorilor.

 

Salone del Gusto reuneste un numar impresionant de vizitatori, editia de anul trecut depasind pragul de 200.000 de persoane. Pe parcursul celor cinci zile vizitatorii pot experimenta un voiaj gustativ printr-o piata imensa, unde pot savura mezeluri, legume murate, prajituri, cereale, branzeturi si, de asemenea, pot incerca nenumarate sortimente de bere si vinuri de elita.

 

130 de ani de excelenta

Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu expune si ofera vizitatorilor produsul romanesc din carne, inregistrat cu Indicatie Geografica Protejata, acesta avand o istorie de peste 130 de ani.

 

„Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu reprezinta, in primul rand, o garantie a faptului ca pe masa consumatorilor va ajunge intotdeauna Salam de Sibiu de cea mai buna calitate. Povestea salamului dureaza de mai bine de un secol si acesta  face parte din cultura gastronomica  a Romaniei, fiind rezultatul maiestriei oamenilor care il produc, ducand mai departe tradi?ia culinara. Prin  proiectul de promovare „Enjoy! It’s from Europe” aducem cat mai aproape de consumatori  sistemul de calitate Indicatie Geografica Protejata (IGP).  Pentru eficienta utilizarii IGP nu este suficient ca produsul sa fie de calitate, el trebuie sa respecte, de asemenea, cerintele de suport din punct de vedere al serviciilor atasate si, mai presus de toate, sa fie comercializat de companii care au o buna reputatie in ochii consumatorilor, fiind astfel foarte importanta marca de companie”, declara Carmen Gavrilescu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.

 

Gustul inconfundabil al Salamului de Sibiu se obtine utilizand ingrediente de cea mai buna calitate, precum carne si slanina, trecute prin cea mai lunga perioada de maturare,  condimente naturale impreuna cu afumarea la rece si utilizand lemn din esenta tare. Mai mult de atat, metoda specifica de productie este cea care diferentiaza produsul, rafinata de-a lungul timpului si asigurata de priceperea producatorilor locali. Astfel, se obtine un produs de calitate, superior, demn de a fi expus in cadrul evenimentelor internationale, alaturi de cele mai bune produse alimentare.

 



Poti fi interesat si de