Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care scrie istorie moderna. A ajuns deja pe rafturile din SUA!

Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care scrie istorie moderna. A ajuns deja pe rafturile din SUA!


Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP – cel mai vandut sortiment in acest segment de pe piata interna si etalon in ceea ce priveste notorietatea si calitatea sa la nivelul industriei de procesare a carnii din Romania, castigatoare a nenumarate premii internationale de gust si calitate - a ajuns, in ultimele zile ale lunii martie, pe rafturile magazinelor din SUA.

Este o premiera absoluta, deoarece Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP a devenit astfel primul aliment romanesc de origine animala exportat pe piata americana, dupa o intrerupere de mai multe zeci de ani a liniei de schimbri comerciale bilaterale pe acest segment.

 

Drumul pentru exportul peste Ocean al acestui produs romanesc de exceptie nu a fost unul tocmai simplu, insa la aceasta data se poate numi pe drept cuvant O MARE REALIZARE, deoarece isi extinde astfel parcursul sau international.

 

“Aceasta realizare probeaza inca o data faptul ca REUSITA este intotdeauna posibila doar daca oamenii care o initiaza si o pun in opera sunt profesionisti, vizionari, temerari sau, cum se spune uneori prin regiunea Moldovei, suficient de incapatanati ca sa faca realitate din ce a fost odata vis – apreciaza Cristian Calin, Managerul de comunicare al Grupului Agricola. Acesta este un rezultat de palmares, deocamdata, insa PRIMUL nu poate fi decat unul! Agricola este un «pionier» in piata carnii de pasare si a produselor din carne romanesti – in ultimii 20 de ani a inovat si a generat multe trenduri in care s-au inscris si alti producatori. In acest caz, Salamul de Sibiu AGRICOLA, recunoscut la nivel european, a devenit un AMBASADOR autentic pentru piata SUA. Pot spune astfel ca Salamul de Sibiu AGRICOLA IGP este primul care SCRIE istorie moderna, iar acesta este meritul intregii echipe de la SALBAC, companie a Grupului de firme Agricola care de-a lungul anilor a fost un etalon pentru toti”.

 

In ultimele zile ale lunii martie, prima livrare de Salam de Agricola IGP a trecut de depozitul vamal de intrare in SUA, iar astazi este deja pe rafturile magazinelor.

 

“Experienta echipei noastre in productia acestui sortiment de exceptie a contribuit substantial la derularea intregului demers de acreditare a salamurilor crud-uscate in SUA, care a fost unul de lunga durata, date fiind procesele legislative complexe. Incepand cu 2014, AGRICOLA a inaintat o cerere de solicitare pentru acreditare SUA si abia in septembrie 2021 am primit vizita oficiala din partea Departamentului de Agricultura (USDA) - serviciul de inspectie si siguranta alimentara, unde am «trecut» etapa finala specifica procesatorilor. Ne-am aliniat in integralitate la toate conditiile impuse pentru obtinerea certificarii de export SUA, evident cu eforturi si costuri aferente, insa acest proiect de acreditare a produselor crud-uscate nu ajungea cu succes la final daca nu am fi fost monitorizati, sprijiniti si ajutati in armonizarea legislatiilor, pas cu pas, de catre conducerea si echipele de specialitate ale Autoriatii Nationale si Judetene Sanitar Veterinare, carora le multumim!”, declara Angelica Smil, Director general SALBAC SA.

 

Exportul Salamului de Sibiu AGRICOLA in piata SUA reprezinta o carte de vizita importanta pentru companie si brandul AGRICOLA, “o compania deschisa spre nou, care intelege ca lumea se schimba si ca noi trebuie sa ne schimbam odata cu ea, sa invatam, sa inspiram, sa stimulam creativitatea si sa ne adaptam continuu. Consideram, odata ajunsi aici, ca meritam pe deplin sa fim pe mesele consumatorilor de peste Ocean. Este un vis devenit realitate dupa mai multi ani in care am investit resurse, efort si multa, multa consecventa. Felicit echipa SALBAC pentru toate acestea si am incredere ca intr-un interval de timp rezonabil, in care vom face investitii similare, vom trece de la o notorietate in crestere la rezultate pe masura”, arata Grigore Horoi, Presedintele Grupului de firme AGRICOLA.



Poti fi interesat si de