Sacrificarile la bovine si pasari au crescut in luna mai

Sacrificarile la bovine si pasari au crescut in luna mai


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut in mai la bovine si la pasari, comparativ cu luna precedenta, dar si cu perioada similara din 2018, si au scazut la porcine, ovine si caprine, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit statisticii, in mai 2019, raportat la luna precedenta, sacrificarile au crescut la bovine cu 7,3% si la pasari cu 9,5%, iar la porcine au scazut cu 4,3%, iar la ovine si caprine cu 92%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul bovinelor au fost inregistrate cresteri de 5,5% si al pasarilor de 8,3%. La porcine a scazut cu 5,4% si la ovine si caprine cu 89,7%.

 

Pe de alta parte, in mai 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, cresterile privind numarul de sacrificari au fost de 9,3% la bovine si 5,4% la pasari. La porcine, acestea au scazut cu 12,1 si la ovine si caprine cu 7,5%.

 

In cazul greutatii in carcasa, majorarile au fost cu 9% la bovine si 4,5% la pasari, in timp ce scaderile au fost de 9,3% la porcine si 9,7% la ovine si caprine.Poti fi interesat si de