Sacrificarile de bovine si productia de carne au scazut cu 15% in 2018
Vineri, 28 Iunie 2019
Vineri, 28 Iunie 2019
Astfel, in 2018 au fost sacrificate in abatoare 233.142 de bovine, iar productia obtinuta, respectiv greutatea in carcasa, a ajuns la 49.922 tone. In cazul porcinelor, au fost sacrificate anul trecut 4.265.409 capete, fiind obtinuta o productie de carne de 365.088 de tone.
Numarul de ovine si caprine sacrificate in abatoare a crescut in 2018 fata de anul precedent cu 8,4% la 846.504 capete, iar productia de carne din aceste specii cu 16,4% (12.449 tone). Numarul de pasari sacrificate in unitatile industriale a avansat fata de anul 2017 cu 8,9%, totalizand 264 de milioane de capete, iar productia de carne de pasare cu 11,5% (452.495 tone).
Potrivit datelor INS, sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (53,2%), Sud-Muntenia (11,2%) si Nord-Vest (10,1%), iar cele de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile Vest (peste 36%), Sud-Muntenia (25,7%), Nord-Vest (10,7%). Ponderile sacrificarilor de ovine si caprine cele mai semnificative au fost inregistrate in regiunile: Sud-Muntenia (peste 24,0%), Vest (23,5%), Sud-Est (peste 17,0%), Nord-Est (15,0%) si Nord-Vest (12,1%).
In anul 2018, cele mai multe sacrificari de pasari au fost in regiunile Sud-Est (24,3%), Nord-Est (23,9%), Centru (15,2%), Sud-Muntenia (12,9%) si Sud-Vest Oltenia (10,4%).
Precizarile au fost facute in urma afirmatiilor presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protec...
Verificarile au relevat cateva nereguli la un numar restrans de producatori, produsele lor fiind ...
Numai in cursul zilei de marti, o suma de peste 424,67 milioane de lei a intrat in conturile a 7....