Sacrificarile de bovine si pasari au crescut in 2021
Luni, 04 Iulie 2022

Luni, 04 Iulie 2022
Potrivit INS, in anul 2021, numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a crescut fata de anul precedent cu 15,4%, iar sacrificarile de porcine au scazut cu 6,6%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a crescut cu 12,4%, iar cea de porcine a scazut cu 6,1%.
Totodata, numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a scazut fata de anul precedent cu 14,5%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut cu 7,1%.
Numarul de pasari sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a crescut fata de anul 2020 cu 0,5% si productia de carne de pasare a crescut cu 0,6%.
Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (43,8%), Sud-Muntenia (13,1%), Centru (11,1%) si Nord-Vest (10,2%). Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 37%), Sud-Muntenia (23,5%), Nord-Est (13,3%) si Nord-Vest (12,7%).
Cele mai importante ponderi ale sacrificarilor de ovine si caprine au fost inregistrate de regiunile: Vest (peste 30%), Sud-Muntenia (peste 27%), Nord-Est (15,1%) si Centru (11,7%).
In anul 2021, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Nord-Est (27,3%), Sud- Est (22,6%), Centru (16,7%) si Sud-Vest Oltenia (13,5%).
Analiza arata si faptul ca, anul trecut, in Vinerea Mare, s-a inregistrat cel mai ridicat volum d...
Fondurile sunt destinate achizitiei de vaccinuri impotriva febrei aftoase, realizarii de teste de...
'E un program care continua si in acest an, nu este o premiera, dar este reangajat Executivul sa ...