Sacrificarile de bovine si pasari au crescut in 2021

Sacrificarile de bovine si pasari au crescut in 2021


Sacrificarile de bovine si pasari in unitatile industriale (abatoare) au inregistrat in 2021 o tendinta ascendenta fata de anul anterior, iar sacrificarile de porcine, ovine si caprine o tendinta descendenta, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in anul 2021, numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a crescut fata de anul precedent cu 15,4%, iar sacrificarile de porcine au scazut cu 6,6%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a crescut cu 12,4%, iar cea de porcine a scazut cu 6,1%.

 

Totodata, numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a scazut fata de anul precedent cu 14,5%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut cu 7,1%.

 

Numarul de pasari sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a crescut fata de anul 2020 cu 0,5% si productia de carne de pasare a crescut cu 0,6%.

 

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (43,8%), Sud-Muntenia (13,1%), Centru (11,1%) si Nord-Vest (10,2%). Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 37%), Sud-Muntenia (23,5%), Nord-Est (13,3%) si Nord-Vest (12,7%).

 

Cele mai importante ponderi ale sacrificarilor de ovine si caprine au fost inregistrate de regiunile: Vest (peste 30%), Sud-Muntenia (peste 27%), Nord-Est (15,1%) si Centru (11,7%).

 

In anul 2021, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Nord-Est (27,3%), Sud- Est (22,6%), Centru (16,7%) si Sud-Vest Oltenia (13,5%).



Poti fi interesat si de