Sacrificarile de animale au crescut la aproape toate categoriile, in noiembrie 2019

Sacrificarile de animale au crescut la aproape toate categoriile, in noiembrie 2019


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la bovine, porcine, ovine si caprine in noiembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, si au scazut la pasari, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna noiembrie 2018, numarul sacrificarilor a crescut la porcine, ovine si caprine, a scazut la pasari, iar la bovine a ramas constant, in timp ce greutatea in carcasa a crescut la ovine, caprine si pasari, iar la bovine si porcine a scazut.

 

Potrivit statisticii, in noiembrie 2019, raportat la luna anterioara, sacrificarile au crescut la porcine cu 9%, la ovine si caprine cu 7,1% si la bovine cu 3,8%, in timp ce la pasari au scazut cu 12,6%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul porcinelor a fost inregistrata o majorare cu 12,3%, al ovinelor si caprinelor cu 4,3% si la bovine cu 3,5%. La pasari, greutatea in carcasa a scazut cu 7,6%.

 

Pe de alta parte, comparativ cu aceeasi luna din 2018, in noiembrie 2019 cresterea in cazul numarului de sacrificari a fost de 10,5% la ovine si caprine si de 1,8% la porcine. La pasari, sacrificarile au scazut cu 3,6%.

 

In cazul greutatii in carcasa, majorarile au fost de 10,1% la ovine si caprine si de 1,7% la pasari. La bovine a fost inregistrata o scadere cu 0,7%, iar la porcine cu 0,3%.Poti fi interesat si de