Sacrificarile de animale au crescut la aproape toate categoriile, in noiembrie 2019

Sacrificarile de animale au crescut la aproape toate categoriile, in noiembrie 2019


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa a crescut la bovine, porcine, ovine si caprine in noiembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, si a scazut la pasari, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna noiembrie 2018, numarul sacrificarilor a crescut la porcine, ovine si caprine, a scazut la pasari, iar la bovine a ramas constant, in timp ce greutatea in carcasa a crescut la ovine, caprine si pasari, iar la bovine si porcine a scazut.

 

Potrivit statisticii, in noiembrie 2019, raportat la luna anterioara, sacrificarile au crescut la porcine cu 9%, la ovine si caprine cu 7,1% si la bovine cu 3,8%, in timp ce la pasari au scazut cu 12,6%.

 

In ceea ce priveste greutatea in carcasa, conform datelor INS, in intervalul de referinta, in cazul porcinelor a fost inregistrata o majorare cu 12,3%, al ovinelor si caprinelor cu 4,3% si la bovine cu 3,5%. La pasari, greutatea in carcasa a scazut cu 7,6%.

 

Pe de alta parte, comparativ cu aceeasi luna din 2018, in noiembrie 2019 cresterea in cazul numarului de sacrificari a fost de 10,5% la ovine si caprine si de 1,8% la porcine. La pasari, sacrificarile au scazut cu 3,6%.

 

In cazul greutatii in carcasa, majorarile au fost de 10,1% la ovine si caprine si de 1,7% la pasari. La bovine a fost inregistrata o scadere cu 0,7%, iar la porcine cu 0,3%.Poti fi interesat si de