SIIC 2019: Dr. Mary Pana, ACEBOP, face analiza industriei carnii de la furca la furculita
Vineri, 05 Aprilie 2019

Vineri, 05 Aprilie 2019
Mary Pana va realiza o analiza completa a situatiei industriei carnii “de la furca la furculita”. Va prezenta situatia sectorului pornind de la cresterea animalelor, continuand cu abatorizarea, pana la zona de procesare a carnii.
Dr. Mary Pana este medic veterinar, calitate in care a lucrat in ferme private de pui de carne, gaini ouatoare si suine. In perioada 1998-2000 a fost numita consilier de pre-aderare in cadrul unui program de infratire cu Franta, pentru aducerea legislatiei veterinare la nivelul european.
In 2007 a absolvit scoala de inspectori comunitari in sanatate publica veterinara. A lucrat la DSVSA Calarasi, de unde a pleacat la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, Directia de Sanatate Animala, participand la proiecte indraznete precum vaccinarea la vulpi cu momeli distribuite din avion, sistemul canalizat al carnii de porc din Romania - sistem care a permis iesirea carnii romanesti spre alte state membre si care a scos tara din marasmul comercial cauzat de pesta porcina clasica.
Din 2013 a revenit in mediul privat, pentru implementarea sistemului canalizat intr-un lant de producatori: fermieri, abatoare, unitati de procesare.
In 2014, a intrat, ca medic veterinar expert, in cadrul ACEBOP, membra a Federatiei PRO AGRO. Dupa numai sase luni a fost promovata in functia de director executiv si, din decembrie 2015, este presedinte al Asociatiei, membra in European Livestock and Meat Trades Union (UECBV), organizatie reprezentativa pentru fermieri, procesare si meserii conexe, de la Bruxelles.
In paralel, din anul 2017, asigura presedintia Comisiei tripartite nr. 6 din cadrul Consiliului Economic si Social – de protectie a consumatorului si concurenta loiala.
SIIC 2019 - „Tehnologii moderne pentru industria carnii din Romania” va avea loc pe 9 si 10 aprilie, la Ramada Parc, din Bucuresti.
Cei mai importanti producatori si furnizori de animale si carne din Grecia si Europa sunt invitat...
Incepand din iulie 2024, timp de 2-3 zile in fiecare luna, echipa formata din 12 macelari selecta...
Aceasta testare se adreseaza firmelor producatoare si distribuitoare a produselor din carne din r...