SIAL Paris: Inspiratie si networking pentru peste 150 de startup-uri

SIAL Paris: Inspiratie si networking pentru peste 150 de startup-uri


Inovatia este mai esentiala ca niciodata pentru a raspunde provocarilor actuale si viitoare cu care se confrunta industria alimentara. Pentru a sprijini si stimula acest proces, SIAL Paris ofera o voce tinerelor talente din industria alimentara prin SIAL Start-up, care se afla in centrul expozitiei pentru a doua oara, in parteneriat cu Startup Sesame, se arata intr-un comunicat transmis de organizatorii expozitiei.

Cu o suprafata de expunere de 1 500 mp, peste 150 de companii din aproximativ 20 de tari si un program bogat de lansari si conferinte, toate ingredientele vor fi reunite pentru a inspira viitorul sectorului si pentru a incuraja networking-ul intre toti actorii din acest ecosistem in plina expansiune, de la distribuitori la investitori, precum si reprezentanti ai sectoarelor institutionale sau  industriale.

 

Dupa o perioada intensa, anul 2022 a fost marcat de o incetinire accentuata a investitiilor in start-up-urile care formeaza sectorul emergent cunoscut sub numele de "FoodTech".

Acum este momentul pentru redresare, observa Ben Costantini, fondator si CEO al Startup Sesame, a carui companie este partener al SIAL Paris din 2020: "Exista o nevoie reala si foarte specifica de fonduri in aceasta categorie, specialistii Deep Tech (inclusiv specialistii in  inteligenta artificiala, nanotehnologii etc) necesitand investitii semnificative pe termen lung, alaturi de noile DNVB (Digital Native Vertical Brands) care au nevoie de ajutorul partenerilor pentru a accelera".

 

Operand sub brandul Sesamers si cu o prezenta in 24 de tari, compania promoveaza o gama de evenimente dedicate "Tech" si distribuie continut  inspirational pentru toti antreprenorii care doresc sa ia parte la miscare.

 

Pentru aceasta a doua editie, SIAL Start-up isi asuma un risc si porneste cu o ambitia de a deveni cea mai mare intalnire FoodTech din lume, oferind timp de cinci zile o vitrina fara precedent, si un forum pentru un ecosistem cu acceleratoare, incubatoare, producatori, investitori si, bineinteles, companii, toate participante la eveniment.

 

Experienta de la 2022 a permis Startup Sesame sa inteleaga mai bine nevoile tuturor partilor interesate pentru a atrage o gama mai larga de activitati. Apoi, a dezvoltat un program capabil sa creasca numarul de intalniri intre expozanti si potentialii lor clienti, precum si sa extinda relatiile lor dincolo de o colaborare raditionala.

 

SIAL Paris are loc în perioada 19-23 octombrie 2024, la Paris Nord Villepinte. Editia din acest an este una aniversara, fiind celebrati 60 de ani de la infiintarea targului.



Poti fi interesat si de