SAVE THE DATE: Expo-Conferința „INDUSTRIA ALIMENTARĂ LA RAFT”, 19.11.2025, Hotel Diesel, București

SAVE THE DATE: Expo-Conferința „INDUSTRIA ALIMENTARĂ LA RAFT”, 19.11.2025, Hotel Diesel, București


Asociația AGROFOOD, în parteneriat cu Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România în India, anunță organizarea evenimentului B2B de referință, Expo-Conferința „INDUSTRIA ALIMENTARĂ LA RAFT: Tendințe și Inovații pentru 2026”.

Evenimentul va avea loc pe data de 19 Noiembrie 2025, la Hotel Diesel din București.



În contextul economic actual, marcat de inflație, creșterea taxelor și scăderea puterii de cumpărare, eficiența operațională devine singura constantă pentru supraviețuirea și creșterea în piață. Expo-conferința se poziționează ca singurul eveniment B2B care aliniază producătorii și furnizorii de alimente și băuturi direct cu liderii din retail și Horeca, oferind soluții concrete pentru a produce „eficient și inteligent”.



Dorinel Niculae, Organizator, Asociația AGROFOOD: „Participarea la conferința INDUSTRIA ALIMENTARĂ LA RAFT nu este doar o opțiune, ci o necesitate strategică. În 2026, marja de profit va depinde de înțelegerea și aplicarea celor 10 tendințe de top – de la Clean Label la Proteine Alternative – care vor modela decizia de cumpărare. Mai mult, conștientizăm criza acută de forță de muncă din sectorul agroalimentar românesc. De aceea, o componentă esențială a conferinței noastre o reprezintă prezentarea soluțiilor concrete de atragere și integrare a forței de muncă calificate din Asia, vitală pentru a menține și crește capacitatea de producție a industriei noastre”.



Focus pe cele 10 tendințe de piață

 

Evenimentul este structurat în jurul a 10 tendințe de top care vor redefini raftul și marja de profit: de la diversitatea Plant-based și Eticheta Curată („Clean Label”) - punând accent pe transparență și regionalitate - până la rolul Mărcilor Proprii (Private Labels) ca motor de inovare. Participanții vor primi o hartă strategică pentru inovație și investiții.
Excelența în segmentul cărnii premium este adusă în prim-plan de GRILLFEST.



Eugen Capră, CEO GRILLFEST: „Suntem încântați să aducem la conferința INDUSTRIA ALIMENTARĂ LA RAFT nu doar viziunea strategică pentru 2026, ci și excelența din segmentul premium. Prin lansarea proiectului BEST STEAK, prima și cea mai importantă selecție de carne premium din România, organizată de echipa GRILLFEST BBQ, stabilim noi standarde de calitate. Acesta nu este doar un eveniment, ci o garanție a excelenței pentru pasionații de steak și o oportunitate unică pentru profesioniștii din industria cărnii de a-și poziționa produsele la cel mai înalt nivel pe piață”.



Evenimente conexe și experiență premium

 

Pe lângă dezbaterile cu CEO de top din industrie, participanții vor beneficia de:

 

- O expoziție de produse premium cu degustare.

 

- Lansarea proiectului „100 cele mai apreciate produse alimentare din România”, o inițiativă de recunoaștere a calității.

 

- Lansarea proiectului „Best Steak Selection”, prima selecție de steak-uri premium din România.



Poti fi interesat si de