S-au inventat algele cu gust de bacon


O echipa de oameni de stiinta de la Centrul de studii marine al Universitatii din Oregon (SUA) a reusit sa creeze o alga care capata gust de bacon cand este cufundata in ulei. Ea a primit numele de palmaria mollis, relateaza 7sur7.be.

algeO echipa de oameni de stiinta de la Centrul de studii marine al Universitatii din Oregon (SUA) a reusit sa creeze o alga care capata gust de bacon cand este cufundata in ulei. Ea a primit numele de palmaria mollis, relateaza 7sur7.be.

Vegetarienii vor fi incantati de calitatile algei rosii cu proprietati uimitoare. Creatorii ei sustin ca alga este crocanta si ar avea un pronuntat gust de bacon cand este prajita. In schimb, cand este cruda, ar avea o textura asemanatoare cu cauciucul.

Palmaria mollis este bogata in proteine, minerale, vitamine si antioxidanti. Este de fapt derivata dintr-o alta alga ce se dezvolta extrem de repede de-a lungul coastelor Pacificului si Atlanticului de 15 ani. Palmaria este un superaliment, aportul ei nutritional este de doua ori mai ridicat decat ale verzei kale (varza creata).

Universitatea a dezvoltat acest tip de alga fiindca poate fi cultivata si ofera ocazia crearii unei noi industrii in Oregon, declara cercetatorii care au lucrat la proiect. Ca de multe ori in lumea stiintifica, rezultatul experimentului nu a fost cel scontat.

Cercetatorii intentionau initial sa creeze aceasta alga pentru a hrani un tip de scoici. Insa, dupa ce i-au vazut potentialul, si-au schimbat parerea. Descoperirea ar putea oferi o alternativa in plus industriei carnii, dar este criticata tot mai mult pentru impactul ei negativ asupra mediului.



Poti fi interesat si de