Romeo Turleanu, Imark Sistem: 2020 a confirmat importanta automatizarii proceselor

Romeo Turleanu, Imark Sistem: 2020 a confirmat importanta automatizarii proceselor


Imark Sistem inseamna 15 ani de experienta pe piata de automatizari din Romania, peste 25.000 solutii vandute din domenii variate (protectia & identificarea brandului, ambalare, procesare, robotica, controlul calitatii etc), un portofoliu de peste 100 de parteneri si acoperire regionala.

Cum a fost anul 2020 pentru compania Imark Sistem?

Anul 2020 a fost anul provocarilor si al incertitudinilor, ca probabil pentru toate companiile de pe piata. Compania a reusit sa mentina ritmul de crestere asumat pe plan intern si sa continue expansiunea pe plan international, adaugand Ungaria pe lista tarilor unde este prezenta (alaturi de Serbia, Bosnia & Hertegovina, Muntenegru, Moldova).

A fost si un an de consolidare a echipei, tocmai aceasta incertitudine ne-a facut sa fim mai uniti, mai responsabili si sa gasim si alte modalitati (munca de la distanta, online) prin care sa pastram ritmul necesar desfasurarii activitatii. A fost un an al adaptabilitatii si al cresterii rezilientei, din care credem ca am iesit mai puternici si mai uniti, mai pregatiti sa raspundem in orice conditii solicitarilor si nevoilor clientilor nostri.

 

Care sunt ultimele solutii tehnologice lansate de Imark anul trecut si cum au reactionat partenerii companiei la acestea?

In materie de solutii tehnologice, in anul 2020 am acordat mai multa atentie in zona automatizarilor industriale, robotizarii proceselor, asigurarii calitatii si dezvoltarii aplicatiilor software. Am dezvoltat si implementat solutii la cheie, customizate, pentru clienti din industria carnii si nu numai.

In plus, am inceput si colaborari cu parteneri cu experienta pe partea de dezinfectare si crestere a termenului de valabilitate a produselor din industria alimentara, folosind tehnologii industriale cu lumina UVC sau ozon, tehnologii care, desi au in spate ani de utilizare cu succes in lume, au fost mai putin promovate in Romania.

 

Ce tendinte ati observat in piata?

Automatizarea proceselor a cunoscut o crestere remarcabila in ultimii ani, iar anul trecut i-a confirmat importanta ca tendinta complexa.

 

In 2020, s-a observat necesitatea automatizarii liniilor de productie in vederea reducerii riscului de infectii cu COVID-19 si a eficientizarii activitatii. Care sunt solutiile Imark pe acest segment si cati producatori romani s-au aratat interesati de acestea?

Da. Automatizarea liniilor de productie a devenit un deziderat in multe domenii de activitate, industria carnii nefacand exceptie de la acest lucru. Din considerente economice, este bine stiut ca automatizarile in industrii au ca efect cresterea eficientei si a productivitatii. Dar este foarte clar si ca pandemia a avut un rol in cresterea deschiderii spre solutiile de automatizare, prin impunerea a numeroase restrictii de distantare fizica, de contact cat mai redus cu produsele, de siguranta a productiei si angajatilor in general, prin nevoia de adaptabilitate rapida la cererile fluctuante.

Imark Sistem are expertiza de peste 15 ani pe piata in ceea ce inseamna solutii de ambalare, etichetare, codificare, integrarea robotilor colaborativi si industriali pe liniile de productie si nu numai, dezvoltarea si implementarea aplicatiilor software pentru trasabilitate, management etc. Practic, acoperim o gama larga de solutii de automatizari, putem spune ca suntem un partener complet, in afara de a fi furnizor de solutii de la producatori cunoscuti in domeniile lor. Va oferim un management complet al proiectului, de la consultanta, design si pana la integrarea in linia de productie si servicii post-vanzare, prin intermediul departamentelor noastre specializate, de proiectare, inginerie, software si service.Poti fi interesat si de